• Sudānā notriec Krievijas kravas lidmašīnu. Uzsākta izmeklēšana

    Karš
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Krievijas sociālajos tīklos pirmdienas, 21. oktobra vakarā, tika publiskoti vairāki attēli un video no Sudānas, kuros redzams notrieks Krievijas lidaparāts un no tā nokritušas agresorvalsts pilsoņu pases un mantas.

    Krievijas vēstniecība Hartūmā, Sudānas galvaspilsētā, apstiprināja, ka ir sākusies izmeklēšana attiecībā uz incidentu, kas norisinājās pirmdienas izskaņā. Sudānas ziemeļu Malhas reģionā Dārfūnā, netālu no robežas ar Čadu, notriekts Krievijas lidaparāts. Tā, iespējams, bija kravas lidmašīna, kurā atradās Krievijas pilsoņi, ziņo Euronews.

    Sociālajos tīklos zibens ātrumā izplatījušies attēli ar gruzdošu gruvešu lauku, sadragātu lidaparātu un smaidīgiem Sudānas paramilitārā grupējuma karavīriem, kas vicina Krievijas pilsoņu pases. Sociālā tīkla Telegram kanālā Mash tiek apgalvots, ka lidaparātā atradušies vismaz divi cilvēki, taču sīkāka informācija par mirušajiem pagaidām nav zināma.

     

     

    Pērn pavasarī izraisījās karš starp Sudānas armiju un paramilitāro grupējumu Ātrā atbalsta spēki jeb RSF, kas pirms tam atradās valdības pakļautībā. Armija uzskata RSF par nemiernieku grupējumu.

    «RSF pārstāvji savos sociālajos tīklos ziņo, ka Sudānas rietumos notriekta kravas lidmašīna, kuras apkalpē, pēc viņu versijas, bijuši Krievijas pilsoņi,» teikts vēstniecības paziņojumā platformā Telegram. «Vēstniecība, uzturot kontaktus ar Sudānas varasiestādēm, veic visus nepieciešamos pasākumus, lai noskaidrotu šī incidenta apstākļus,» norāda misijas pārstāvji.

    «Situāciju sarežģī tas, ka avārijas zona atrodas Dārfūrā, kur noris kaujas,» teikts paziņojumā. RSF paziņojumā apgalvo, ka tie notriekuši «ārvalstu kara lidmašīnu», kas palīdzējusi Sudānas armijai, vēsta ziņu aģentūra Associated Press.

    Nesniedzot pierādījumus, RSF apgalvo, ka lidmašīna esot nometusi «mucas bumbas» uz civiliedzīvotājiem. «Visi ārzemju algotņi lidmašīnā tika iznīcināti operācijas gaitā,» teikts paziņojumā.

    Pēc provizoriskās informācijas notriekta lidmašīna ir Il-76.

    Kopš 2017.gada Krievijas un ārvalstu mediji vairākkārt ziņojuši, ka Sudānā atrodas Krievijas bruņotā formējuma Vagner algotņi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē