• Šodien Zemei tuvojas gada spēcīgākā magnētiskā vētra. Cik ilgi plosīsies, un kā mūs ietekmēs?

    Prognoze
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock (Fiona M. Donnelly)
    Šodien, 10. oktobrī, gaidāma īpaši spēcīga magnētiskā vētra. Tā varētu ilgt līdz pat svētdienai.

    2024. gads iezīmējies kā Saules maksimālās aktivitātes gads, kas nozīmē arī jūtamas magnētiskās vētras. Tāda zemei pietuvojusies arī šodien. Tiek lēsts, ka šī magnētiskā vētra būšot īpaši spēcīga un ilga.

    Magnētiskā vētra sāksies šodien – 10. oktobrī un ar mainīgu intensitāti – no vidējas līdz ļoti stiprai – ilgs vismaz līdz piektdienas vakaram. Taču, iespējams, plosīsies vēl ilgāk – līdz svētdienai.

    Rekordlielas magnētiskās vētras uz Zemes pēdējo reizi bijušas pirms teju 20 gadiem, bet šogad spēcīgākā piedzīvota maijā. Oktobra magnētiskā vētra to varētu pārspēt.

    Magnētisko vētru ietekme uz cilvēka veselību vēl nav pilnībā izpētīta, tomēr novērots, ka daudzi to laikā izjūt diskomfortu – pastiprinās galvassāpes, biežāk novērojamas migrēnas lēkmes, ir izteiktāks nogurums, svārstīgs garastāvoklis, trauksmes sajūta, koncentrēšanās un miega traucējumi. Visus  magnētiskās vētras neietekmē vienādi – tas atkarīgs no katra cilvēka jutīguma pret magnētiskā lauka svārstībām.

    Taču ir arī labā ziņa – magnētisko vētru laikā parasti novērojamas visskaistākās ziemeļblāzmas. Ne velti arī Lindas Leen dziesma Magnētiskā vētra pēdējās dienās ir radio topa virsotnē!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē