• «Skandināvija? Nē, Latvija!» Salaspilī durvis vērs moderns bērnudārzs

    Arhitektūra
    Estere Jansone
    29. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ansis Starks
    Straujiem soļiem tuvojas Zinību diena. Kāds sāks skolas gaitas, kāds pirmo reizi apmeklēs bērnudārzu. Īpašs pārsteigums šajā mācību gadā būs Salaspils iedzīvotājiem – te šoruden durvis vērs jaunais bērnudārzs, kas izceļas ar īpašu arhitektūru un interjeru.

    «Patiess prieks, ka septembrī durvis vērs jaunais bērnudārzs Salaspilī. Esam gandarīti, ka bērniem būs iespēja piedzīvot laikmetīgu koka arhitektūru. Pateicamies Salaspils novada pašvaldības vadībai un darbiniekiem par sadarbību un uzticēšanos,» sociālajā tīklā Facebook vēsta MADE arhitekti komanda.

    «Pielāgojamība un daudzfunkcionalitāte ir ēkas sākotnējais uzstādījums. Ēkā ir vieta 12 klasēm, kas grupētas pa pāriem. Katrām divām grupām ir nodrošināta atsevišķa ieeja no āra ar savu ieejas mezglu. Decentralizēta piekļuves sistēma nodrošina ērtu ikdienas loģistiku, it sevišķi aktīvajās bērnu atvešanas un paņemšanas stundās. Savukārt ēkas vidū ir universāli transformējama lieltelpa — «dzīvojamā istaba» un ēkas centrs.

    Ēkā redzamās konstrukcijas un risinājumi ir MADE arhitekti atbilde aktuālās būvniecības galvenajiem izaicinājumiem: kā būvēt ekonomiski, planētai labvēlīgi un droši. Izcila energoefektivitāte (14 kWh/m2a) ar pasīvās ēkas standartam atbilstošu telpu komfortu. Nesošās koka konstrukcijas un koka apdare — ēkas CO2 pēda ir ievērojami zemāka, atbilstoši nākotnes Eiropas klimata mērķiem. Nekaitīgi materiāli iekštelpās, ar zemiem gaistošo organisko savienojumu izdalījumiem un bez toksiskām sastāvdaļām,» atklāj MADE arhitekti.


    Jaunais bērnudārzs jau izraisījis lielu interesi un sajūsmu sociālajos tīklos. Daudzi atzīst, ka, aplūkojot mūsdienīgās ēkas bildes, sākumā šķitis  — tas ir kaut kur Skandināvijā. Tāpēc īpaši liels prieks ir par to, ka arī Latvijā bērniem būs iespēja rotaļāties un mācīties tik modernā un ērtā vidē. Pirmskolas izglītības iestāde Septītais bērnudārzs ir pašvaldības finansēts, tādēļ būs pieejams visu rocību vecākiem. Dārziņš darbu uzsāks 9. septembrī, ziņo Salaspils pašvaldība. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē