• «Šis nav rotaļu laukums.» Vecrīgas vides objektā bērns salauž kājas

    Rīga
    Estere Jansone
    15. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilustratīvs attēls.
    Foto: Flickr/Rīgas Dome
    Ilustratīvs attēls.
    Vien divas nedēļas pēc atklāšanas, 165 000 vērts mākslas objekts Rīgas centrā izrādījies bīstams bērniem. To nācies slēgt apmeklētājiem.

    2. augustā Rīgas dome Vecrīgas sirdī atklāja mākslas objektu Kopā pie Doma, kas izmaksāja 165 000 eiro, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma. Nepilnas divas nedēļas vēlāk izrādījies, ka objekta iekšienē uzstādītās šūpoles ir bīstamas.

    Kādas meitenes māte LTV atklāja, ka viņas 11 gadus vecā meita šūpojoties guvusi smagus ievainojumus – salauzusi abas kājas. Arī citi bērni norādīja, ka brīdī, kad, iešūpojušies ātrāk, šūpoles iespiež kājas. To, ka šūpoles var būt bīstamas, jau pirms nedēļas pamanījis kāds rīdzinieks. Viņš vērsies Rīgas domē, taču, paša vārdiem sakot, nekāda reakcija neesot bijusi.

    «Šis nav rotaļu laukums, bet vides objekts, un tas ir jāapzinās apmeklētājiem,» apgalvo Rīgas domes Pilsētvides mākslas un noformējuma nodaļas vadītājs Jānis Krievkalns.

    Šūpoles patlaban uz laiku apmeklētājiem liegts izmantot.

    Viens no objekta autoriem Toms Kampars stāstīja, ka notiks rūpīga pārbaude. «Mūsu vides objektam, kas ir kā mākslas objekts, drošība bija augsta prioritāte, tas ir bijis jautājums numur viens.  Ekspluatācija ir atkarīga no cilvēku līdzdalības. Un drošības instrukcijās esam aicinājuši būt piesardzīgiem un lietošanu uztvert nopietni,» sacīja viens no Kopā pie Doma autoriem Toms Kampars.

    Kopā pie Doma ir interaktīvs, apdzīvojams pilsētvides mākslas objekts, teikts Rīgas domes ziņojumā. Instalācija ir izvietota Doma laukumā un pieejama galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem sākot no 2. augusta līdz 30. septembrim, ar mērķi radīt draudzīgu sociālās mijiedarbības, līdzāspastāvēšanas un estētiskās pievilcības notikumu vecpilsētas lielākajā laukumā.

    «Kopā pie Doma ir sajūtu ceļojums, ko dziļi iedvesmojusi pilsētas arhitektūra: viduslaiku velves, Doma krusteja, pusloka logu ģeometrijas un apkārtējās apbūves ailas, kas iezīmē būtiskus Rīgas attīstības periodus.

    Vides objekts nodrošina ne tikai rotaļu un atpūtas laukumu, bet arī telpu, kas atspoguļo un respektē pilsētas vēsturisko un kultūras mantojumu,»

    preses relīzē par mākslas objektu raksta projekta autori. 

    Mākslas objekta autori it apvienība Lightfoot: Toms Kampars, Hori-Zonte, Antonella Amesberger, Jurgis Gečys un Artis Neilands.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē