• Seko savai diētai pareizi. Zinātnieki noskaidro, cik bieži jāsveras

    Atklājumi
    Estere Jansone
    4. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Par to, cik bieži ir jākāpj uz ķermeņa svariem, lai visprecīzāk noskaidrotu, kā norit tievēšana, gadiem ļaudis lauzuši šķēpus. Vieni apgalvo, ka ik dienu rūpīgi jāpēta katrs pieaudzētais un nomestais grams, bet citi uzsver, ka svērties vajag ne biežāk kā reizi mēnesī. Zinātnieki ir nākuši klajā ar atbildi.

    Senāki pētījumi apstiprina – regulāra svēršanās ir labākā svara vērošanas stratēģija, kas ļauj izprast – vai diēta un treniņi strādā vai kaut kas iet šķērsām. Austrālijas Čārlza Pērkinsa pētniecības institūta ārsti apstiprinājuši – uz svariem ir jāuzkāpj vismaz reizi nedēļā, ne biežāk, ne retāk.

    Ārsti apgalvo, ka svēršanās diendienā nesniedz objektīvu rezultātu. Tas it īpaši attiecoties uz sievietēm. Cilvēka svara izmaiņas notiek nedēļas laikā un parasti tās ir aptuveni 0,35% – vai nu uz augšu, vai nu uz leju. Katru dienu sveroties, var rasties maldīgs priekšstats par savu svaru – to ļoti ietekmē uzņemtais ūdens un dzēriena daudzums, vai ikdienā ir lietots vairāk sāls, nekā nepieciešams, menstruālais cikls un svīšana. Šī iemesla dēļ vienu dienu cilvēka svars var būt kilogramu lielāks, bet citu dienu – kilogramu mazāks.

    Svēršanās ik nedēļu arī neradīs neveselīgu apsēstību ar svēršanos un neradīs bailes vai vilšanos, uzkāpjot uz svariem. Turklāt svēršanās brīvdienu rītos pirms ēšanas var kļūt par labu ieradumu. Ja gribi sekot līdzi savam progresam, vari pierakstīt iknedēļas svaru un pārliecināties, vai jaunais uztura plāns patiesi strādā!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē