• Sākusies produktu izdale programmā «Piens un augļi skolai»

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    2. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Pirmdien Latvijas izglītības iestāžu bērni un jaunieši sākuši saņemt pienu, augļus un dārzeņus programmā «Piens un augļi skolai»

    «Piens un augļi skolai» mērķis ir bērnu vidū veicināt veselīgu ēšanas un uztura paradumu veidošanos, kas būtu noturīgi visu turpmāko dzīvi, ka arī palielināt programmas efektivitāti, nodrošināt mērķtiecīgāku atbalstu un palielināt veselīga uztura patēriņa veicināšanu starp skolēniem.

    Augļus un dārzeņus 2023./2024.mācību gadā izdalīs 270 633 bērniem 1335 izglītības iestādēs, bet 1247 izglītības iestādēs 261 854 bērniem tiks izdalīts piens.

    LAD atzīmē, ka programmas popularitāte ar katru gadu aug un šogad augļus un dārzeņus saņems par 2900 bērniem vairāk nekā pērn.

    Programma paredz, ka pirmsskolnieki un 1.-9.klašu skolēni bez maksas trīs reizes mācību nedēļā var saņemt gan piena produktus, gan augļus un dārzeņus. Šogad bērni un skolēni var saņemt pasterizētu dzeramo pienu, ābolus, bumbierus, kāpostus, kolrābjus, burkānus, ķirbjus, kāļus un lielogu dzērvenes, bet no 2024./2025. mācību gada bērni saņems arī gurķus, pastinakus un tomātus.

    Programmu finansē no Eiropas Savienības un valsts budžeta līdzekļiem.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē