• Rīgā pēdējos gados ievērojami samazinājies bezpajumtnieku skaits

    Nabadzība
    Ziņu aģentūra LETA
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Pēdējos trīs gados bezpajumtnieku skaits Rīgā samazinājies par kopumā 18%, ziņo Rīgas dome.

    Pašlaik neesot indikāciju, ka bez pajumtes dzīvojošo skaits pašvaldības teritorijā varētu palielināties. Rīgas patversmes Mobilās brigādes darbinieki apzinājuši ap 80 cilvēku, kuri uzturas dzīvošanai nepiemērotos apstākļos – uz ielas, zem pārvadiem, dārza mājiņās, šķūņos, pamestās ēkās.

    Novērots, ka palielinās to bezpajumtnieku skaits, kuriem ir grūtības pārvietoties veselības problēmu dēļ.

    Mobilās brigādes darbinieki cenšas strādāt ar katru bezpajumtnieku – noskaidrot viņa situāciju, vajadzības un problēmas, informēt par iespējamo palīdzību un tās saņemšanas iespējām, motivēt risināt savas sociālās problēmas, sniegt adekvātu atbalstu, norāda pašvaldībā.

    Pašlaik Rīgas domes Labklājības departamentā tiek gatavoti informatīvi materiāli par iespējām saņemt sociālo palīdzību. Mobilā brigāde izplatīs bukletus cilvēkiem bez noteiktas dzīvesvietas. Tos varēs saņemt arī zupas virtuvēs. Mobilā brigāde izbrauc arī tad, ja saņemta informācija par konkrētu bezpajumtnieku un viņa atrašanās vietu.

    Pašvaldība akcentē, ka šogad Latvijas galvaspilsētā turpinājās projekts «Mājoklis vispirms», kas, tās ieskatā, ir efektīva pieeja bezpajumtniecības problēmas risināšanā.

    Ir sākusies projektā iesaistīto cilvēku atgriešanās sabiedriskajā dzīvē, daļa no viņiem strādā, saņem individuālu palīdzību dažādu jautājumu risināšanā.

    Daļai bezpajumtnieku ir vēlme atgriezties normālā dzīvē, tāpēc viņiem ir mentors, kurš pārstāv gan sava klienta intereses, gan palīdz apgūt sociālas prasmes.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē