• Rīgā noslēgumam tuvojas visu laiku vērienīgākie seguma atjaunošanas darbi

    Rīga
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rīgas dome/Flickr
    Līdz pat vēlam rudenim Rīgā turpināsies šā gada vērienīgie seguma atjaunošanas darbi. Šobrīd seguma atjaunošana ir pabeigta 22 ielās ar asfalta segumu un 86 grantētajās ielās. Darbu laikā jārēķinās ar iespējamiem satiksmes ierobežojumiem, kas var būtiski ietekmēt gan automašīnu un sabiedriskā transporta kustību, gan mikromobilitātes rīku un kājāmgājēju pārvietošanās iespējas.

    No šogad plānotajiem asfalta segumu atjaunošanas darbiem tie noslēgušies jau 22 vietās. Šobrīd darbi pabeigti – Aptiekas ielas posmā no Tvaika ielas līdz tiltam uz Kundziņsalu, Aspazijas bulvāra posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības laukumam, Bauskas ielas posmā no Bauskas ielas Nr. 172 līdz Bauskas ielai Nr. 166, Biksēres ielā, Biķernieku ielas posmā no Biķernieku ielas Nr. 12 līdz Biķernieku ielai Nr. 40a, Biķernieku ielas posmā no Lielvārdes ielas līdz Ulbrokas ielai, Brīvības gatves posmā no Juglas ielas līdz Jaunciema pārvadam, Daugavgrīvas šosejas posmā no Podraga ielas līdz Zilajai ielai, Dārziņu ielas posmā no Cidoniju ielas līdz Dārziņu 1. līnijai, Gustava Zemgala gatves posmā no Ūnijas ielas līdz Brīvības gatvei, Ilūkstes ielas posmā no Augusta Deglava ielas līdz Dzelzavas ielai, Kārļa Mīlenbaha ielas posmā no Lastādijas ielas līdz Dzirnavu ielai, Lubānas ielas posmā no Andreja Saharova ielas līdz Brāļu Kaudzīšu ielai, Ludzas ielas posmā no Katoļu ielas līdz Ludzas ielai 40, Mīlgrāvja tilta transporta mezglā līdz Emmas ielai, Pļavnieku ielas posmā no Andreja Saharova ielas līdz Pļavnieku ielai Nr. 8, Pulkveža Brieža ielas posmā no Hanzas ielas līdz Elizabetes ielai, Raņķa dambja posmā no Trijādības ielas līdz Uzvaras bulvārim, satiksmes pārvadam Daugavgrīvas šosejā pie Gaigalas ielas 41, Tēriņu ielas posmā no Mārupes robežas līdz Cēres ielai, tiltam pār Juglu Brīvības gatvē un Trijādības ielas posmā no Kuģu ielas līdz Raņķa dambim.

    Trīs ielu posmos šobrīd paveikti 80 % līdz 95 % kopējā darbu apjoma,

    līdz ar to tuvākajā laikā sekojošās ielās darbus plānots pabeigt – Cēsu ielā, Juglas krastmalas posmā no Brīvības gatves līdz Pāles ielai un Juglas ielas posmā līdz Murjāņu ielai, un Sesku ielas posmā no Ilūkstes ielas līdz Dārzciema ielai.

    Apjoma ziņā vērienīgāko seguma atjaunošanu šogad veic divos Kārļa Ulmaņa gatves posmos – no Jaunmoku ielas līdz Gramzdas ielai un tai paralēlajā joslā, un posmā no Gramzdas ielas līdz pilsētas robežai. Kopējā atjaunojamā platība abos posmos ir gandrīz 172 tūkstoši kvadrātmetru. Šobrīd gan posmā no Jaunmoku ielas līdz Gramzdas ielai un tai paralēlajā joslā, gan posmā no Gramzdas ielas līdz pilsētas robežai paveikti 95 % kopējā darbu apmēra.

    Sākoties darbiem un to laikā pašvaldība jau skaidroja, ka plānotais remontdarbu saraksts var nedaudz mainīties, ņemot vērā saskaņošanas procesu ar komunikāciju turētājiem, kā arī citus neparedzētus apstākļus.

    Ielas, kurās šajā sezonā segumu atjaunošanas darbi netika veikti, darbus plānots veikt nākamgad.

    Šobrīd ir plānots, ka sekojošās vietās seguma atjaunošanas darbus pārcels uz nākamo gadu – Dienvidu tilta posmos un tā pieejās,

    Friča Brīvzemnieka ielas satiksmes pārvadā, Kārļa Ulmaņa gatves posmā no Liepājas ielas līdz Jaunmoku iela, Ulbrokas ielas posmā no Augusta Deglava ielas līdz Brāļu Kaudzīšu ielai un Pērnavas ielas posmā no Augusta Deglava ielas līdz Brīvības ielai.

    Iepriekš jau ziņots, ka no šajā sezonā plānotajām 90 ielām ar grants segumu, uzlabojumi veikti 86 ielās. Atjaunotā platība šajās ielas sasniedz 90 tūkstošus kvadrātmetru. Seguma atjaunošana veikta 29 Dārziņu apkaimes ielās, 14 Berģu apkaimes ielās, sešās Bieriņu apkaimes ielās, sešās Imantas apkaimes ielās, sešās Trīsciema apkaimes ielās, četrās Zolitūdes apkaimes ielās, trīs Jaunciema apkaimes ielās, trīs Ķengaraga apkaimes ielās, trīs Rītabuļļu apkaimes ielās, trīs Sužu apkaimes ielās, divās Bolderājas apkaimes ielās, divās Čiekurkalna apkaimes ielās un pa vienai ielai Āgenskalna, Kleistu, Ķīpsalas, Purvciema, un Vakarbuļļu apkaimē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē