• «Renault» ļoti ražīgi iesāk šo gadu, kļūstot par vienu no pirktākajiem zīmoliem Baltijā

    Auto industrija
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    «Renault» ir noslēdzis 2024. gada pirmo pusi, būdams piektajā vietā starp automobiļu zīmoliem Baltijas valstīs (Lietuvā, Latvijā, Igaunijā).

    Kopumā 2024. gada pirmajā pusē Renault ir pārdevis 2183 automobiļus. Tas nodrošinājis zīmolam piekto vietu tirgū automobiļu un vieglā komerctransporta pārdošanas apjoma ziņā, kā arī 5,6 % lielu tirgus daļu. Latvijā Renault ir pirmajā četriniekā (5,7 % tirgus daļa), savukārt Igaunijā un Lietuvā – pirmajā pieciniekā (5,6 % tirgus daļa katrā no tirgiem).

    Renault pakāpeniski tomēr neatlaidīgi cenšas pāriet uz piedziņu bez izmešiem. Uzņēmums plāno šo mērķi sasniegt līdz 2030. gadam. Zīmola portfelī pašlaik ir gan 100 % elektrisku, gan hibrīdo automobiļu klāsts. Renault Eiropā ir trešajā vietā elektrificēto automobiļu tirgū.

    Plašais hibrīdo un elektrisko automobiļu klāsts ietver pilnībā elektrisko Megane E-Tech 100% electric, Kangoo E-Tech 100% electric un Scenic E-Tech 100% electric, kā arī hibrīdos automobiļus: Clio E-Tech full hybrid, Captur E-Tech full hybrid, Arkana E-Tech full hybrid, Austral E-Tech full hybrid un Espace E-Tech full hybrid.

    Renault E-Tech pasažieru automobiļu klāsts jau tagad veido gandrīz 20 % no kopējā zīmola produktu klāsta. Klientu vidu visiecienītākais ir full hybrid dzinējs Austral (48,8 %) un Arkana (57,4 %) modeļos.

    Renault vieglie komercautomobiļi

    Sešu mēnešu pārdošanas apjoma ziņā Renault ir otrajā vietā vieglā komerctransporta tirgū.

    Jau trīspadsmito gadu pēc kārtas Master saglabā vadošo vietu vieglā komerctransporta tirgū automobiļiem līdz 3,5 t – 2024. gada pirmajā pusē reģistrēti 658 automobiļi.

    Šogad Renault piešķirts Viszaļākā zīmola tituls Lietuvas konkursā «2024. gada funkcionālais auto».

    «2024. gada pirmās puses rezultāti apstiprina, ka mūsu izvēlētā stratēģija darbojas. Elektrificēto E-Tech automobiļu pārdošanas apjoms pieaug. Kā jau katru gadu, esam gandarīti par mūsu vieglā komerctransporta modeļu panākumiem – Master ir neapstrīdams līderis savā segmentā ne vien Baltijas valstu tirgū, bet arī Eiropā. Gaidāmi vēl citi jaunumi, tostarp Rafale, Symbioz un Master,» stāsta Tomašs Mrozs (Tomasz Mróz), Renault izpilddirektors Polijā un Baltijas valstīs.

    2024. gads – Renault jauno automobiļu izlaišanas gads

    Šovasar Renault izlaida Renault Scenic E-Tech 100% electric modeli, kurš nodēvēts par 2024. gada auto. Pārdošanā ir vēl viens jauns modelis – populārais pilsētas krosovers – jaunais Renault Captur. Ir uzradusies Rafale full hybrid versija, un šo klāstu papildinās 300 ZS plug-in hybrid modelis. Pilnīgi jauno modeļu klāstu papildinās Renault Symbioz. Būs arī jauns Renault Master – vieglā komerctransporta tirgus līderis – iekšdedzes un elektriskajā versijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē