• Pusaudzim Andrejsalā iepūš acīs gāzi un nozog jostu

    Noziedzība
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    B. B. Simon josta, kuru pusaudzis nozaga pārdevējam.
    Foto: Amazon
    B. B. Simon josta, kuru pusaudzis nozaga pārdevējam.
    Šā gada 31. augustā Valsts policija saņēma informāciju, ka Rīgā, Katrīnas ielā, ir aplaupīts kāds nepilngadīgs puisis. Viņam zaglis, pielietojot gāzes baloniņu, iepūtis acīs gāzi un nolaupījis pārdošanā izlikto jostu.

    Cietušais interneta portālā bija ievietojis sludinājumu, ka par 40 eiro tirgo lietotu violetas krāsas jostu B.B. Simon. Uz sludinājumu atsaucās kāda persona, paužot vēlmi jostu iegādāties, un abi norunājuši tikties Rīgā, Katrīnas ielā. Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka

    iespējamais pircējs, kurš arī ir nepilngadīgs puisis, ieradies norunātajā vietā ar daļēji aizklātu seju, iepūtis pārdevējam sejā gāzi, nolaupījis jostu un aizbēdzis no notikuma vietas.

    Notikušajā iesaistījās kāds atsaucīgs aculiecinieks, kurš nesekmīgi mēģināja panākt uzbrucēju, un pēc tam par notikušo paziņoja operatīvajiem dienestiem.

    Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu pārvaldes likumsargi uzsāka notikušā izmeklēšanu, ieguva video novērošanas kameru ierakstus no notikuma vietas un sadarbībā ar sludinājuma portāla darbiniekiem noskaidroja iespējamā uzbrucēja identitāti.

    Otrdien, 8. oktobrī, policisti dzīvesvietā aizturēja iespējamo uzbrucēju. Turpat tika atrasta un atsavināta nolaupītā josta.

    Aizdomās turētais ir 15 gadus vecs puisis, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

    Aizdomās turētajam uz izmeklēšanas laiku piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē