• Populārs kempings kaunina klienti par cūkošanos. Liela brēka!

    Skandāls
    Marta Kalniņa
    15. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Pēc pagājušajām brīvdienām, kas jauki pavadītas populārā Latvijas kempingā Ventspils novadā, kāda kliente izpelnījās pamatīgu kaunināšanu. Viņas atstātie atkritumi tika izlikti apskatei sociālajos tīklos. Viedokļi par to, kuram un kā jāvāc atkritumi atpūtas vietā, dalās.

    Atkritumi no kempinga jāizved pašiem?

    «Jūs aizbraucāt no mums, bet kaut ko šeit uz ēdamgalda aizmirsāt! Maz ticams, bet

    ceru, ka būsiet atpakaļ un savāksiet savus atkritumus!

    Dēļ jums esam spiesti ieviest stingrākus noteikumus!» sociālajos tīklos kādu savu klienti svētdien nikni uzrunāja kempinga Miķeļbāka sašutušais īpašnieks un nodemonstrēja atkritumu – lielākoties tukšo iepakojumu –  kaudzīti, kas pēc viņas viesošanās palikusi uz ēdamgalda.

    Šis nesmukums izraisīja karstas diskusijas feisbukā, un tajās aktīvi iesaistījās ne tikai simtiem sociālo tīklu lietotāji, bet arī kempinga īpašnieks, kurš asi atbildēja ikvienam, kurš centās aizstāvēt klienti.     

    Šāds skats satrauca kempinga īpašnieku.
    Šāds skats satrauca kempinga īpašnieku.

    Diskusijas gaitā atklājās, ka atpūtniecei, visticamāk, apartamentos nemaz nebija pieejama miskaste vai atkritumam domāti maisiņi. Atkritumu tvertnes šajā kempingā atrodoties pie iebraukšanas teritorijā. Kā skaidro kempinga īpašnieks, tad šāds klientiem šķietami neērts risinājums rasts tādēļ, ka atkritumi no teritorijas tiek izvesti ļoti reti. Nebūtu jauki, ja konteineri pie mājiņām sāktu smakot, jo dažkārt tur tiekot iemestas zivju asakas.

    Savukārt atkritumu savākšanai domātos maisiņus klients varot palūgt īpašniekiem. Īpašnieks liek noprast, ka atkritumi katram klientam jāizved pašam.

    Par visu samaksāts!

    Viedokļi par klientes un kempinga īpašnieka rīcību dalās. Vairums sliecas nostāties atpūtnieces pusē un vaino pašu īpašnieku, kurš nav padomājis par ērtu atkritumu savākšanu. «Nav smuki likt savu klientu nomelnošanai. Es zinu, ka es negribētu tur braukt atpūsties, jo var kaut kas pakalpojumu sniedzējam nepatikt,» pauž Inese. «Nekas te nav sabojāts, vien atstāti tukši iepakojumi. Daļa izskatās saņurcīta, kā bijuši atkritumu maisā. Varbūt bija viens maisiņš, kurā salika atkritumus un tad saprata, ka tajā vēl ko pašiem jāieliek?» spriež Ilze. «Kādēļ man būtu jāņem līdz atkritumi? Par miskastēm un maisiem tak var padomāt , vai ne? Numuriņš ne par 10 eiro! Man pat Camino de Santiago ceļā par 5 eiro miskastes bija kur meslus iznest,» atzīst Linda.

    «Piekrītu, ka nav smuki, bet tie nav nekādi bojājumi vai vandālisms. Un atkritumu saimniecība kempingos klibo,

    neuzskatu, ka klientam būtu pienākums savus atkritumus vest sev līdzi,»

    piebalso Mareks. «Par visu jums ir samaksāts, tā kā  nav ko čīkstēt. Pats esmu strādājis pirtī par dežurantu un vācis klientu vēmekļus… A te tik drusku musars uz galda,» vienisprātis ar viņu ir Agris.

    Cūkmenu paaudzes ciemiņi

    Savukārt citi uzsver, ka paši nekad tā nerīkojas un piekrīt, ka par šādiem gadījumiem ir publiski jākaunina. «Tautai savi varoņi, šajā gadījumā – «cūkas» – jāzina. Ja netiks cūkas publiski kauninātas, tas tā turpināsies,» pārliecināta ir Kristīne. «Galdu novākt ir viens, bet kopt apzināti ar necieņu atstātus mēslus tomēr ir pazemojoši,» pauž Andris.

    Tiem, kas norāda, ka klients maksā gana lielu naudu par īri, lai pēc atpūtas kāds cits viņa vietā uzkoptu namiņu, kempinga īpašnieks gluži nepiekrīt:

    «Cilvēks atbrauc – saņem tīru, aizbrauc – nodod tīru. Kur problēma?

    Tā vismaz mūsu ģimene dara ceļojot! Nekad neesam uzdevuši sev jocīgus jautājumus, par ko maksājam? Maksājam par to, ka mums tiek dota iespēja kaut kur, kādā kempingā, viesnīcā paviesoties!»

    «Izrādās, ka mūsu vidū ir ļoooti daudz Cūkmenu, vai vismaz tādi, kas gribētu tādi būt,» izlasot komentāru gūzmu, secina Baiba. «Vesela lopu paaudze,» šausminās Sintija. Vēl daži norāda, ka taisnība esot kaut kur pa vidu – neesot glīti cūkoties, bet sūdzēties par tādu sīkumu arī nevajadzētu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē