• Politiķiem pārmet viesmīļa izmantošanu sēdes laikā. Siliņa sola, ka pati ies pēc savas papīra krūzītes…

    Saeima
    Ziņu aģentūra LETA
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānuzņēmums no video
    Partijas «Stabilitātei!» Saeimas deputāte Svetlana Čulkova paudusi neizpratni, kāpēc premjere Evika Siliņa (JV) pati izvairās atbildēt par «viesmīļa izmantošanu» Ministru kabineta sēdes laikā. Viņas vietā par šo ekstru skaidrojies Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs.

    Augusta beigās daudzus Latvijas iedzīvotājus pārsteidza raidījuma TV3 ziņu sižets, kurā redzams, ka Ministru kabineta locekļus sēdes laikā apkalpo viesmīlis. Redzētais tūdaļ kļuva par apspriestāko tematu sociālajos tīklos. Ļaudis šūmējušies – kāpēc laikos, kad valstij būtu jārisina Rail Baltica finansēšanas, demogrāfijas un pensiju celšanas jautājumi, politiķi ļaujas liekiem un muļķīgiem tēriņiem?

    Frakcijas «Stabilitātei!» pārstāvji pieprasīja Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV) paskaidrot, kāpēc valdības sēžu laikā izmantots viesmīlis. Pieprasījumā minēts, ka deputāti vēlas noskaidrot, vai 2024.gadā amata vieta – viesmīlis – ir paredzēta Ministru kabineta amata vietu sarakstā, vai arī tas tiek izmantots kā ārpakalpojums. Tāpat Siliņai prasīts skaidrojums par to, kādi pienākumi jāveic viesmīlim un kādu atalgojumu viņš saņem. Tiek arī uzdots jautājums, vai viesmīļa pakalpojumi tiks izmantoti nākamajā gadā.

    Uz «Stabilitātei!» deputātes Svetlanas Čulkovas jautājumiem atbildēja  Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs. Viņš pauda, ka pasniegt kafiju ministriem sēdes laikā bija viņa iniciatīva, turklāt Siliņas sēdē, kurā tika «izmantots viesmīlis», nebija. Valsts kancelejas direktors sēdes laikā atkārtoja iepriekš pausto, ka Ministru kabineta sēdes dalībniekiem

    blakus sēžu zālei, palīgtelpā ir pieeja kafijas automātam, kur līdz šim katrs pats varēja pagatavot sev kafiju.

    «Lai izvairītos no tā, ka sēdes laikā tās dalībnieki dodas uz palīgtelpu gatavot sev kafiju, es personīgi īstenoju Eiropas Savienības institūcijās īstenoto praksi, kur sēžu laikā sēdes dalībniekiem kafija tiek pienesta,» skaidro Kronbergs.

    Viņš atgādināja, ka kopā ar kolēģiem, kas tehniski nodrošina sēdes norisi, pagatavoja kafiju un palūdza kafejnīcas darbiniekam to iznēsāt, lai netiktu traucēta jau tā ieilgusī sēde, kurai tajā dienā bijuši jau divi pārtraukumi.

    Kronbergs sēdē uzsvēra, ka, ņemot vērā sabiedrības, politiķu sašutumu, šāda prakse netiks turpināta.

    LTV1 ziņu raidījumā Panorāma Evika Siliņa viesmīļu pakalpojuma izmantošanu aizstāvēja. «Acīmredzot sabiedrībā šādas lietas nav populāras, un ministri paši ies pēc kafijas un tērēs savu laiku. Bet, tā kā šis izraisījis tik lielu interesi, mēs paši iesim pēc savām papīra krūzēm,» apsolīja valdības vadītāja Siliņa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē