• Policija pieķer brīdī, kad zemē ierok atkritumus. Ekskavatora vadītājs metas bēgt

    Vides piesārņojums
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Valsts vides dienests sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju Bārbeles pagastā pieķēra piesārņotājus, kas centās aprakt savus atkritumus. Viņi piesārņojuši ap 3000m² lielu teritoriju.

    Oktobra sākumā Valsts vides dienests (VVD) saņēma informāciju no Bauskas novada pašvaldības policijas par atkritumu aprakšanu kāda privātīpašumā Bārbales pagastā. Konstatēts, ka nekustamajā īpašumā neatbilstošā veidā, vietā un apstākļos apglabāti atkritumi aptuveni 3000m² platībā.

    Īpašumā atradās ekskavators un kravas automašīna, kā arī bedre, kurā redzami dažādi atkritumi.

    Bārbeles pagasts.
    Bārbeles pagasts.

    «Nereti šādi atkritumu norakšanas gadījumi ir grūti atklājami un vēl jo sarežģītāka ir atbildīgo personu noskaidrošana. Šajā gadījumā liela nozīme bija pašvaldības policijas ātrai reakcijai – policija, pamanījusi aizdomīgas darbības ar ekskavatoru kādā privātīpašumā, braucot garām, nekavējoši iejaucās,

    vadītājs uzsāka bēgšanu,

    taču, pārkāpumā iesaistītās personas īslaicīgi aizturētas un, pateicoties policijas darbam, VVD bija iespēja saņemt iesaistīto personu paskaidrojumus tālākai situācijas izskatīšanai,» par notikušo stāsta VVD Dienvidrietumu reģionālās vides pārvaldes direktors Hardijs Verbelis.

    Par konstatēto pārkāpumu pie atbildības tiks sauktas notikumā iesaistītās puses – atkritumu īpašnieks, zemes īpašnieks un nelikumīgo darbību veicējs, kā rezultātā tiks uzsāktas trīs administratīvā pārkāpuma lietvedības.

     Atkritumiem sadaloties vidē, rodas cilvēku un dzīvnieku veselībai kaitīgas vielas. Tie ne tikai veicina klimata izmaiņas, bet ar metāliem un citiem toksīniem var tikt piesārņota augsne un gruntsūdeņi, kas, savukārt, nonākot dzeramajā ūdenī un pārtikā, tālāk nonāk dzīvnieku un cilvēku organismā izraisot dažādas saslimšanas.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē