• Policija aiztur narkomafiju – Alūksnes pusē konfiscē vairāk nekā 1000 kg narkotiku

    Narkotikas
    Ziņu aģentūra LETA
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Valsts policijas darbības Alūksnes pusē saistītas ar starptautiskas organizētas grupas, proti, narkomafijas, noziedzīgu darbību apkarošanu Latvijas teritorijā, noskaidroja aģentūra LETA.

    Policijas pārstāve Līga Dziļuma aģentūrai LETA pastāstīja, ka konfiscēts ne tikai liels apjoms narkotisko vielu, bet arī nepieciešamās vielas un aprīkojums to ražošanai.

    Aizturēto vidū ir arī personas, kuras nav Latvijas valstspiederīgie, viņa teica.

    «Uz šo brīdi jau varam runāt par konfiscētu vairāk nekā vienu tonnu gatavās produkcijas, kā arī prekursoru, bet apjoms noteikti būs lielāks,» viņa sacīja, uzsverot, ka jāsagaida ekspertīzes, lai noteiktu precīzu izņemto vielu svaru un sastāvu. Vienlaikus jau esot skaidrs, ka tās ir sintētiskās narkotikas.

    Policijā atklāja, ka šī ir bijusi ilgstoša operācija, kurai atbalstu sniedzis arī Eiropas Policijas birojs (Eiropols).

    Valsts policija vērš uzmanību, ka jau kopš operācijas sākuma iedzīvotājiem nebija apdraudējuma, jo visas darbības notika koordinēti un kontrolēti. Likumsargi norāda – ja vēlamies, lai policija sekmīgi apkaro organizēto narkomafiju, aktīvas operācijas laikā, kad notiek kratīšanas un citas procesuālās darbības, plašāka informācija nevar tikt sniegta.

    Šobrīd aizvien turpinās kriminālprocesuālās darbības un izmeklēšana, tāpēc no plašākiem komentāriem policija atturas, bet drīzumā par šo operāciju sola informēt plašāk.

    Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma» Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks uzsvēra, ka lietā figurē sintētiskās narkotikas, bet konkrētu vielas nosaukumu viņš atturējās nosaukt.

    Tomēr tā ir viena no pēdējo gadu lielākajām izņemšanām – runa ir par ļoti lielu daudzumu, vairāk nekā tonnu, viņš atzīmēja.

    Kriminālprocesuālās darbības notika vienlaikus vairākās pilsētās, uzsvēra policijas priekšnieks.

    LETA jau ziņoja, ka Alūksnes pusē Valsts policija veikusi vērienīgu operāciju, taču līdz pat sestdienas vakaram notikušā detaļas neatklāja.

    Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka aģentūrai LETA norādīja, ka pašvaldībā nav oficiālas informācijas par notiekošo.

    Latvijas Televīzija iepriekš ziņoja, Ziemera pagastā, netālu no Alūksnes, kādas noliktavas teritorijā vietējie iedzīvotāji novērojuši aktīvu policistu darbošanos, kas varētu liecināt par kāda nelegāla rūpala atklāšanu.

    Noliktavu teritorija atrodas dažus kilometrus no Alūksnes, nomaļā mežainā vietā.

    Latvijas Televīzija notikuma vietā novēroja cilvēkus baltos kostīmos, kuri no ēkas pagraba izveda dažādas lietas. Kā pastāstīja aculiecinieki – no objekta izvestas vairākas tonnas, iespējams, ķimikāliju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē