• Pilsētvides bandīti nakts laikā Biķernieku ielā ievieš velojoslu

    Ceļu satiksme
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: X/Andrejs Urbāns/Kaspars Zn
    Pamatīgu izbīli pirmdienas, 23. septembra rītā daudziem rīdziniekiem sagādāja jaunie Biķernieku ielas vaibsti. Ielā, kas ved gar Biķernieku mežu uz Mežciemu piepeši parādījusies velojosla. Tas šoreiz nav Rīgas pašvaldības pirksts – to ierīkojuši pilsētvides bandīti.

    Pirmdienas rīts Mežciemā un Teikā dzīvojošajiem rīdziniekiem sācies ar pamatīgu šoku – Biķernieku ielā uz svaigi uzlieta asfalta paradījusies velojosla, kuras dēļ veidojušies sastrēgumi. Tomēr pilsētvides aktīvisti par šo jaunumu gavilē. Andrejs Urbāns raksta: «Atjaunojot asfaltu Rīgas dome bija ignorējusi pilsētas plānošanas dokumentus un veselo saprātu neieviešot šeit veloinfrastruktūru,» piebilstot, ka tas izraisījis partizānu uzdarbošanos.

    Josla ir izveidota pietiekami pārliecinoša, lai posma sākumā apmulsinātu pat rūdītākos šoferus, taču pēc dažiem metriem treknā velojoslas līnija beidzas. Par pašdarbību liecina arī neprecīzās un šķībās līnijas, kuras nav raksturīgas saskaņotiem ielu apzīmējumiem.

    Vairums komentētāju sociālajos tīklos partizānu veikumu atbalsta un vērtē pozitīvi, taču daži cilvēki vērš uzmanību, ka esošajā ceļa posmā atļautais ātrums ir 70 km/h, kas nozīmē, ka josla nav droša velobraucējiem un tiem labāk pārvietoties uz turpat esošās gājēju ietves. Savukārt daži cilvēki skaidro, ka velojosla šajā posmā lieki radītu sastrēgumus un tā šajā vietā nav nepieciešama.

    Rīgas dome apstiprina, ka notikusi patvaļīga rīcība. «Turpinot veloinfrastruktūras uzlabošanu Rīgā, pašvaldība plāno velojoslas ierīkot arī Biķernieku ielas posmā no Lielvārdes līdz Ulbrokas ielai. Patlaban notiek darbs pie ieceres sagatavošanas un vēl jāatrod labākie risinājumi krustojumu drošai šķērsošanai. Rīgas pašvaldība atgādina, ka patvaļīgu un nesaskaņotu ceļa horizontālo apzīmējumu uzklāšana var apdraudēt satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību, tāpēc aicina pilsētvides aktīvistus nedaudz paciesties un sagaidīt visām drošības prasībām atbilstošu risinājumu.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē