• Pārdošanā nonācis Miera ielas pasaku namiņš. Kā tas izskatās iekšpusē?

    Nekustamais īpašums
    Elza Krūmiņa
    4. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kivi Real Estate
    Tiem, kas kaut reizi izstaigājuši Rīgas hipsterīgo Miera ielu, noteikti būs ievērojuši kādu neparastu namiņu – mazai pilij līdzīgu ēku ar nelielu tornīti, arkas formas logiem un durvīm un leduslāča formu uz ēkas sienas. Diemžēl pasaku namiņš patlaban atrodas gaužām bēdīgā stāvoklī un gaida savu atdzimšanu.

    Par pasaku namiņu dēvētais Miera ielas 18 nams ir celts tieši pirms 100 gadiem – 1924. gadā. Tolaik tas bijis tirgotāja Eduarda Jirgensona nams, kura pirmajos stāvos darbojās Vanaga dārzniecība, pārtikas bodīte un vīna tirgotava, bet vēlāk, 30. gados te ierīkots ledus un ledusskapju veikaliņš, kuram par godu arī tapis leduslāča un zemeslodes atveidojums uz fasādes. Ēkā mitinājušies arī diženi ļaudis – 30. gados te dzīvojis kara ministrs, ģenerālis Mārtiņš Vācietis un koktēlnieks Ēriks Rubenis.

    Diemžēl, savulaik cildenais nams līdz mūsdienām nav saglabājis savu spozmi. 2014. gadā to piemeklējusi ugunsnelaime un tam vēl nav izdevies atrast apņēmības pilnu saimnieku, kas ēku atjaunotu savā kādreizējā skaistumā.

    Nekustamo īpašumu aģentūras Kivi Real Estate pārstāvji min, ka Miera ielas pasaku namam jau ir radīts saskaņots atjaunošanas projekts, kurā ietilpst arī pagalma un modernas piebūves izveide. Pasaku namiņam ir trīs stāvi un bēniņi – kopējā platība ir 510 kvadrātmetri. Patlaban ēku var iegādāties par 675 000 eiro.

    FOTO: Kā izskatās Miera ielas pasaku namiņā?

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē