• Olgas Dreģes vārdi patiesi uzrunājuši un izglābuši jau tūkstošiem senioru

    Krāpniecība
    Marta Kalniņa
    31. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Picture Agency
    Jau vairāk nekā 250 000 cilvēku mēneša laikā ieklausījušies aktrises Olgas Dreģes un režisora Valda Lūriņa teiktajā. Lai gan mākslinieki ļaudis publiski aicinājuši uz šķietami nepieklājību rīcību, tai ir ļoti pozitīvs sekas.

    Latvijā daudzi seniori ir cietuši no telefonkrāpniekiem, un populāru vienaudžu – aktrises Olgas Dreģes un režisora Valda Lūriņa – iesaistīšanās viņu glābšanā bija ļoti efektīvs solis.

    Nupat noslēgusies informatīvā kampaņa Met nost!, kuru organizēja Mastercard sadarbībā ar Finanšu nozares asociāciju. Tās laikā izdevies uzrunāti vairākus tūkstošus senioru un viņu tuvinieku visā Latvijā, aicinot laicīgi atpazīt telefonkrāpniekus un nekavējoties pārtraukt jebkuru aizdomīgu sarunu.

    Dreģe un Lūriņš nofilmējās četros video, lai uzskatāmi parādītu izplatītākos telefonkrāpnieku paņēmienus un parādītu, kā jārīkojas šādos gadījumos – vajag mest nost klausuli!

    «Ierastas telefona sarunas laikā es nekad nebūtu atļāvusies tā izdarīt.

    Tomēr saziņā ar potenciāliem viltvāržiem nomest klausuli jeb nekavējoties pārtraukt sarunu patiesībā ir visefektīvākais un visvienkāršākais veids kā nenokļūt viltvārža nagos,» atzīst tautā iemīļota aktrise Dreģe, kura  arī ir saskarusies ar telefonkrāpšanas mēģinājumiem.

    Šos video  mēneša laikā noskatījusies ap 250 000 liela auditorija, kas vēl turpina augt. «Lai gan jaunākie dati liecina, ka šī gada jūnijā bija reģistrēts zemākais telefonkrāpšanas gadījumu skaits kopš pagājušā gada augusta – 285 gadījumi, tomēr telefonkrāpnieku aktivitāte kopumā ir ļoti augsta un izkrāpto līdzekļu apmērs pusgada laikā sasniedzis gandrīz 5,7 miljonus eiro. Tāpēc mēs arī turpmāk aicināsim iedzīvotājus pret jebkuru aizdomīgu zvanu vai īsziņu izturēties ļoti kritiski un pat mazākās šaubu ēnas gadījumā mest klausuli nost,» uzsver Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē