• OLED tehnoloģija jau pieejamāka – testējam «AOC Agon Pro AG276QZD» monitoru

    Gadžeti
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    13. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    OLED tehnoloģija plašu popularitāti piedzīvojusi televizoru segmentā, un tagad šis burtu salikums arvien biežāk redzams arī datorspēlēm paredzēto monitoru klāstā. Izņēmums nav arī jaunais «AOC Agon Pro AG276QZD».

    Dizains

    Videospēļu monitoriem dizains ir kļuvis par būtisku sastāvdaļu, vērtējot gan no mārketinga, gan no ikdienas lietojamības viedokļa. Pateicoties OLED tehnoloģijas priekšrocībām, 27 collu monitora korpuss ir ļoti plāns, vienlaikus pamanoties tajā iestrādāt vairākas ligzdas – divas HDMI ligzdas, divas USB-B, divas DisplayPort 1.4, kā arī 3.5 mm austiņu ligzda. USB-C gan šeit nebūs pieejams, taču arī konkurenti šajā ziņā īpaši neizceļas.

    AG276QZD balstās uz piecstūra statīva pamatnes. Lai arī asimetriskā pamatne nav masīva, aizņemot maz vietas uz galda, monitors turas stabili arī brīdī, kad pamēģinām to nedaudz pašūpot. Bieži jums šo darbību nenāksies veikt, taču ir patīkami, ka statīva un monitora salikšanas process ilgst vien dažas sekundes. Par visu šeit ir padomāts. Statīvs nodrošina plašas pozīcijas regulācijas iespējas, iekļaujot arī portreta režīmu. Lai to izdarītu, vispirms gan nāksies monitoru pabīdīt augstākajā pozīcijā.

    Displeja iestatījumus pēc saviem ieskatiem var regulēt, izmantojot džoistiku, kas novietots monitora aizmugurē (tuvāk labajai pusei). Tas ir ērtāks risinājums nekā pogu rinda, ko tumsā ir grūtāk izmantot intuitīvi. Ja ar piecstūru formām nebūtu gana, tad ir vērts pieminēt, ka arī džoistiks ir ieturēts šādā pašā ģeometrijā.

    Monitora aizmugurē iestrādāts RGB apgaismojums, kas ieguvis tikpat asimetrisku formu kā statīva pamatne. Spēlējot videospēles tumšā telpā, LightFX apgaismojums būs ļoti labi pamanāms, it īpaši, ja aiz monitora uzreiz atrodas siena. Krāsu gammu un intensitāti var mainīt pēc sava noskaņojuma, piemēram, pielāgojot mūzikas ritmam.

    Lai barošanas vads un HDMI kabelis būtu mazāk uzkrītošs, statīvam pieejama arī cilpa, caur kuru var izvadīt kabeļus, tomēr tā ir visai šaura un nespēs pilnībā noslēpt vadu esamību. Patīkami, ka monitors sver tikai 6,4 kg, kas 27 collu displejam ir labs rādītājs. Tas atvieglos došanos uz LAN party un tā ir īstā vieta, kur citiem atrādīt neierasta dizaina geiminga monitoru. Brīdī, kad tehniskais nodrošinājums ir līdzīgs ar konkurentiem, tieši dizains var nosvērt par labu vienam vai otram modelim. Ne velti dizains tika novērtēts arī prestižajā Red Dot konkursā.

    Tehnoloģija

    OLED (organic light-emitting diode) tehnoloģijas pamatā ir organiskās gaismas diodes, kuras ir iebūvētas katrā pikselī, katram no tiem patstāvīgi izstarojot gaismu. Ja tehnoloģijas pirmssākumos šiem ekrāniem nereti bija īss mūžs, tad šī brīža modeļiem par to būtu jāsatraucas mazāk. Pikseļu izdegšanas problēmu apzinājis arī AGON, iestrādājot dažādus risinājumus pikseļu ilgmūžībai. Starp citu, šis modelis izmanto to pašu OLED paneli, kas pieejams LG UltraGear 27GR95QE-B, Asus ROG Swift PG27AQDM un Corsair Xeneon 27QHD240 OLED.

    1440p panelis ar 240 Hz atsvaidzes intesitāti, Nvidia G-Sync atbalsts, 0.03 ms reakcijas laiks, 2560×1440 izšķirtspēja un HDR10 atbalsts izklausās labi, taču svarīgākais ir tas, kā displejs spēj attēlot visdažādākās videospēles jūsu acu priekšā. Sākot ar tumšām telpām, līdz dinamiskam skrējienam pa saules apspīdētu šoseju.

    Šajā brīdī patiesi var izjust OLED tehnoloģijas priekšrocības – iespaidīgā krāsu gamma un kontrasts patiesi priecē. Cyberpunk 2077, Battlefield 2042, Dirt 2, Counter Strike 2, Forza Horizon 5, Resident Evil 4 – visās vidēs spēle burtiski atdzīvojas, atliek tikai izvēlēties sev tīkamāko. Satura veidošanai varētu atrast kādu piemērotāku modeli, taču videospēļu dzenēšanai AG276QZD ir kā radīts.

    Iebūvētie 2×5W skaļruņi pilda rezerves plāna funkciju, ko īpaši varēs izjust, ja plānojat klausīties dzinēja rūkoņu maksimālajā skaļumā. Labākais audio skanējums būs pieejams ar atbilstošu skaņas sistēmu vai kvalitatīvām austiņām.

    Secinājums

    Piesātinātas krāsas, Adaptive-Sync tehnoloģija, 240 Hz atsvaidze un augsta kontrasta attēls – AG276QZD sevi lieliski pierāda videospēļu vidē. Līdz šim OLED tehnoloģijas monitori bija pieejami vien augstākajā cenu plauktiņā, taču tagad pienācis brīdis, kad OLED labumus varam baudīt jau par pieejamāku summu – aptuveni 635 eiro. Šis modelis iepriecina ar lielisku kvalitātes un cenas attiecību, spējot atbilst pat augstākajām geimeru prasībām. Jo vairāk uz to skaties, jo vairāk to vēlies.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē