• Noskaidrots uztura bagātinātājs, kas mazina dusmas. To daudzi lieto jau sen

    Atklājumi
    Estere Jansone
    20. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Jaunākajos pētījumos ārsti nākuši klajā ar pārsteidzošu atklājumu. Vienam no biežāk sastopamajiem uztura bagātinātājiem atklāts vēl viens pozitīvs blakusefekts – tas palīdz būtiski mazināt agresijas izpausmes.

    Izrādās, ka dusmīgiem cilvēkiem ieteicams ikdienā lietot omega-3 taukskābes jeb zivju eļļu. To noskaidrojuši Pensilvānijas universitātes pētnieki. Pētījumā par šizofrēnijas profilaksi pēkšņi pamanīja, ka zivju eļļa spēj ietekmēt cilvēka smadzenes un  būtiski mazināt agresivitāti.

    Pētījuma autori aplūkoja vairākus iepriekš īstenotus pētījumus. Viņi ievēroja, ka visos ir konstatēts neliels, bet pamanāms agresivitāti mazinošs, īslaicīgs efekts.
    Zivju eļļas lietotājiem līdz pat 28% samazinoties agresija. Pārsteidzoši, ka eļļas ietekmē samazinās ne tikai reaktīvā agresija (reakcija uz kādu provokāciju), bet arī proaktīva agresija (iepriekš plānota ļaunprātīga uzvedība).  

    Pensilvānijas universitātes pētnieki domā, ka omega-3 mazina iekaisumu visā ķermenī, tostarp, ap smadzenēm un nervu šūnām, tādēļ cilvēki kļūst nosvērtāki, labāk spēj kontrolēt  emocijas. 

    «Omega-3 noteikti nav brīnumtabletīte, kas likvidēs vardarbību. Bet vai tā var nedaudz palīdzēt? Balstoties uz šiem datiem, varu apstiprināt, ka var!» zinātnes portālam Science Alert apliecina neiroķīmiķis Adrians Reins.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē