• Narkotiku daiļdārziņš. Policija Jelgavas pusē atklāj iespaidīgu narkotisko vielu audzētavu

    Valsts policija
    Estere Jansone
    22. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts Policija
    Šī gada augusta sākumā Valsts policijas par narkotisko vielu audzēšanu lielos apmēros, kā arī citu narkotisko un psihotropo vielu glabāšanu aizturēja vīrieti. Viņš bija estētiski iekopis marihuānas lauku savā dārzā.

    Mēneša sākumā, 5. augustā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 256. panta otrās daļas par neatļautu narkotisko un psihotropo vielu saturošu augu sēšanu un audzēšanu lielās platībās. Veicot izmeklēšanu kriminālprocesā, tika veikta izmeklēšana, kā rezultātā šī gada 14. augustā Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā

    tika aizturēts kāds 1974. gadā dzimis vīrietis, kurš par līdzīgiem noziegumiem bija nonācis policijas redzeslokā jau 2015. gadā.

    Aizturētās personas dzīvesvietā un pieguļošajā teritorijā, kas atrodas 30 kilometru attālumā no Jelgavas, tika veiktas sankcionētas kratīšanas, kuru laikā izņemts ievērojams daudzums gan izžāvētu, gan neizžāvētu augu(kopumā 585 augu vienības). Tāpat kratīšanas laikā atrastas un izņemtas arī tādas narkotiskās vielas kā MDMA un LSD.

    Šī gada 16. augustā aizturētais tika atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 256. panta otrās daļas un 253./1 panta trešās daļas, kā arī tiesa aizdomās turētajam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

    Šobrīd turpinās izmeklēšana kriminālprocesā. Krimināllikuma 256. panta otrā daļa par narkotisko vai psihotropo vielu saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, paredz sodu, kas saistīts ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Krimināllikuma 253./1 panta trešā daļa par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizāciju  ja tās izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, vai ja tās izraisījušas smagas sekas, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu realizāciju nepilngadīgai personai, izglītības iestādēs vai to teritorijā, restorānos, kafejnīcās, bāros, publiskās izklaides vai svētku pasākumu norises vietās, paredz sodu, kas saistīts ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

    Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē