• Modernizēts populārais «Volvo XC90» – kas ir mainījies?

    Auto
    10. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    «XC90» ir «Volvo Cars» ikona, un, pateicoties plašam tehnoloģiju un dizaina atjauninājumu klāstam gan ārpusē, gan iekšpusē, godalgotais un vislabāk pārdotais hibrīda SUV flagmanis ir kļuvis labāks nekā jebkad agrāk.

    Tas ir premium klases septiņvietīgs automobilis, kura otrais vārds ir ērts, tas ir viens no drošākajiem automobiļiem uz ceļiem, un plug-in hibrīda versijā tas ir izcils elektromobilis ar rezerves plānu, kas ar vienu uzlādi WLTP testēšanas ciklā piedāvā vairāk nekā 70 kilometru pilnībā elektrisku nobraukumu*.

    Tas nozīmē, ka daudzi autovadītāji varēs veikt savus ikdienas braucienus ar nulles izplūdes gāzu emisiju. Patiesībā mūsu dati liecina, ka aptuveni puse no attāluma, ko nupat nobrauc jaunākie no elektrotīkla uzlādējamie Volvo hibrīdautomobiļi, tiek nobraukta, izmantojot tikai elektrisko enerģiju**.

    Turklāt XC90 ir vairāk jaudas, kad tā ir nepieciešama – garākiem braucieniem hibrīda spēka agregāts ir savienots ar efektīvu benzīna dzinēju, lai pagarinātu nobraukumu par vairāk nekā 800 km.*** Jūs varat arī izvēlēties pilnu benzīna un elektriskās jaudas kombināciju, lai nodrošinātu pastāvīgu visu riteņu piedziņu vai braukšanu bezceļa apstākļos.

    Jauns, mūsdienīgāks ārējais dizains pastiprina XC90 pārliecinošo izskatu. Tas atspoguļo mūsu nepārtraukto pāreju uz pilnīgu elektrifikāciju un atspoguļo mūsu jaunāko, pilnībā elektrisko automobiļu elementus.

    Tomēr, iespējams, lielākais jaunums ir iekšpusē. Atjaunotais interjers uzlabo praktiskumu un pārnes mūsu jaunāko lietotāja pieredzi, kas redzama mūsu jaunajos EX90 un EX30 elektriskajos automobiļos, uz XC90. Lielāks centrālais skārienekrāns ar augstāku izšķirtspēju uzlabo lietošanas pieredzi un paver jaunu funkciju, lietotņu un, protams, regulāru programmatūras atjauninājumu pasauli. Vairāk par jauno informācijas un izklaides sistēmu lasiet mūsu atsevišķā paziņojumā.

    «Jaunais XC90 izstaro pārliecību, un kāpēc gan ne? Mūsu hibrīda flagmanis jau gadiem ilgi ir bijis viens no vislabāk pārdotajiem modeļiem, un daudzi klienti to joprojām ir iecienījuši,» saka Volvo Cars vadītājs Džims Rovans.

    «Neatkarīgi no tā, vai jūs meklējat komfortu, plašumu, greznumu, daudzpusību vai hibrīda efektivitāti, XC90 ir vispiemērotākais. XC90 un tā pilnībā elektriskais radinieks EX90 kopā sniedz klientiem iespējas, kas viņiem vislabāk atbilst, un nodrošina mūs ar līdzsvarotu portfeli, turpinot pāreju uz pilnīgu elektrifikāciju.»

    Līdzsvarots produktu portfelis

    Līdztekus mūsu jaunajai pilnībā elektrisko automobiļu līnijai, mūsu klientiem joprojām ir iecienīts plug-in hibrīdautomobilis XC90 T8, kas mums ir svarīgs noieta un rentabilitātes ziņā. Kopā ar mūsu pilnībā elektriskajiem modeļiem tādi plug-in hibrīdautomobiļi kā XC90 un tā brāļi un māsas veido aizraujošu un līdzsvarotu Volvo Cars globālo produktu portfeli, kas ir spēcīgs tilts uz pilnībā elektrificētu nākotni.

    Šāds līdzsvars starp pilnībā elektriskajiem un plug-in hibrīdautomobiļiem ir pareizais portfelis mūsdienu tirgum, jo premium klases pilnībā elektrisko automobiļu tirgus vēl tikai attīstās vairākos galvenajos tirgos.  Turpmākajos gados mūsu pārdošanas apjoma un peļņas pieauguma plānos ļoti svarīgi ir plug-in modeļi.

    Viena no drošākajām automašīnām uz ceļiem

    XC90 ir viens no visdrošākajiem pieejamajiem Volvo automobiļiem. Tas ir aprīkots ar uzlabotu drošības būrīti, kā arī plašu aktīvo drošības funkciju komplektu, kas palīdz nodrošināt jūsu, jūsu tuvinieku un citu satiksmes dalībnieku drošību.

    Izmantojot radaru un priekšējo kameru, XC90 var noteikt, vai esat iebraucis pretējā braukšanas joslā, un droši virzīt jūs atpakaļ uz savu joslu, lai izvairītos no sadursmes riska. Tā arī palīdzēs jums izvairīties no netīšas nobraukšanas no ceļa. Turklāt tā var izmantot bremzēšanu un stūrēšanu, lai palīdzētu izvairīties no sadursmēm ar citiem transportlīdzekļiem, gājējiem, velosipēdistiem un lieliem dzīvniekiem, piemēram, aļņiem no mūsu dzimtās Zviedrijas.

    Leģendārs komforts: standarts

    XC90 braukšana ir labāka nekā jebkad agrāk, jo standarta aprīkojumā ir leģendāra sēdvietu ērtība un uzlabota balstiekārta. Katrs atsevišķs amortizators tagad spēj mehāniski pielāgoties pašreizējiem ceļa apstākļiem, lai optimizētu gan komfortu, gan stabilitāti – drošākai un mierīgākai braukšanai.

    Pēc izvēles pieejamā pneimatiskā balstiekārta darbojas kopā ar aktīvo šasiju, kas 500 reižu sekundē uzrauga automobili, ceļu un autovadītāju, lai nodrošinātu iespējami komfortablāko braukšanu.

    Atkarībā no tā, vai vēlaties viegli iekāpt vai izkāpt, labāku aerodinamiku braucot lielā ātrumā vai papildu braukšanas augstumu nelīdzenā apvidū, XC90 ar pneimatisko balstiekārtu var pazemināties par 20 mm vai paaugstināties par 40 mm. Turklāt mēs esam pievienojuši papildu izolāciju atsevišķām automobiļa daļām, kas nozīmē vēl mazāku vēja un ceļa troksni.

    Atjaunotajā salonā ir pārveidota priekšējā kabīne, kas atspoguļo labāko no mūsdienu skandināvu dizaina. Panelim ir horizontālāka forma nekā iepriekš, tajā ir iestrādāti dekoratīvie paneļi, kas izgatavoti no augstākās kvalitātes otrreizēji pārstrādātiem materiāliem, lai iegūtu tekstūrīgāku apdari, un to sadala jaunas vertikālas gaisa atveres. Uzlabots apgaismojums veicina vēl greznāku sajūtu naktī.

    Ņemot vērā pašreizējo XC90 īpašnieku atsauksmes, esam arī pārveidojuši salona konfigurāciju, lai padarītu to vēl praktiskāku.

    Mūsu dizaineri centrālajā konsoles daļā izveidoja papildu uzglabāšanas vietu, tostarp papildu krūzīšu turētāju, un ērtības labad bezvadu tālruņa lādētāju novietoja aiz centrālā tuneļa, atsevišķi no galvenās uzglabāšanas zonas.

    XC90 var komplektēt ar vienu no vislabāk skanošajām automobiļa audio sistēmām – Bowers & Wilkins High Fidelity audio sistēmu, kas spēj precīzi atdarināt skatuves, koncertzāles vai džeza kluba akustiku.

    Visbeidzot, klientiem mēs piedāvājam arī divus vieglo hibrīddzinēju benzīna variantus. Gan B5, gan B6 modeļiem palīdz 48 V litija jonu akumulators un integrēts starteris/ģenerators, kas var palīdzēt samazināt izmešu daudzumu un degvielas patēriņu līdz pat 15 procentiem reālās braukšanas apstākļos.

    Jauno Volvo XC90 var pasūtīt no šodienas. Ražošanu plānots sākt 2024. gada beigās, un pirmās piegādes klientiem sāksies aptuveni gada beigās.****.

    * Transportlīdzekļa diapazons saskaņā ar reālistisko WLTP braukšanas ciklu kontrolētos apstākļos jaunam automobilim. Reālā reālā diapazona rādītāji var atšķirties. Skaitļi ir balstīti uz provizorisko mērķi. Tiek gaidīta galīgā transportlīdzekļa sertifikācija.

     ** Volvo Cars dati, kas attiecas uz ilgas darbības diapazona plug-in hibrīdautomobiļiem pasaules tirgos: vidēji 48% no nobrauktā attāluma izmanto tikai elektrisko enerģiju.

     *** Papildu vairāk nekā 800 km, neieskaitot elektrisku piedziņu. Pamatojoties uz provizorisko WLTP degvielas ekonomijas rādītāju 8,6 l/km pēc augstsprieguma akumulatora izlādēšanās, sākot ar pilnu degvielas tvertni. Reālais nobraukums var atšķirties.

     **** Izlaišanas termiņi dažādos tirgos būs atšķirīgi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē