• Meteorologi: Baltijas jūrā neticami silts ūdens

    Baltijas jūra
    Ziņu aģentūra LETA
    25. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Daria Kurennaya/Unsplash
    Ūdens temperatūra Baltijas jūras piekrastē sasniegusi +20 grādus, bet Rīgas līča rietumos ir par dažiem grādiem vēsāks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

    Tikmēr ūdens temperatūra Latvijas ezeros un ūdenskrātuvēs ir +16..+21 grāds, bet Daugavā ūdens iesilis no +18 līdz +21 grādam.

    Latgales un Zemgales upēs ūdens temperatūra ir +19..+21 grāds, Vidzemes upēs ūdens iesilis no +17 līdz +20 grādiem, bet Kurzemes upēs – no +16 līdz +21 grādam.

    Rīgas peldvietās vissiltākais ūdens ir Daugavā pie Ķīpsalas un Bābelītī, kur temperatūra sasniegusi vismaz 20 grādus, liecina Rīgas Pašvaldības policijas apkopotā informācija.

    Citās oficiālajās galvaspilsētas peldvietās ūdens ir nedaudz vēsāks – Ķīšezerā, Daugavā pie Rumbulas un Lucavsalas un jūrā Vecāķos ūdens ir 19 grādus silts, bet jūrā Vakarbuļļos temperatūra nepārsniedz 17 grādus.

    Jau ziņots, ka svētdiena Latvijā būs saulaina un ļoti karsta – gaisa temperatūra sasniegs pat vairāk nekā 30 grādus pēc Celsija skalas.

    Glābēji atgādina, ka pārkarsis cilvēks nedrīkst strauji iet aukstā ūdenī, jo strauja temperatūras maiņa var izraisīt sirds ritma traucējumus un pēkšņu nāvi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē