• Merzļikina komandas «Blue Jackets» lāsts: Hokeja zvaigzne Gudro gāja bojā māsas kāzu priekšvakarā

    Traģēdija
    Marta Kalniņa
    2. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina komandu Blue Jackets vajā nelaimes. Pirms trijiem gadiem komandas vārtsargu trenera meitas kāzās nelaimes gadījumā gāja bojā viņa draugs un Blue Jackets vārtsargs latvietis Matīss Kivlenieks, bet aizvadītajā nedēļā – savas māsas kāzu dienas priekšvakarā – traģiski dzīvību zaudēja šīs komandas zvaigzne Džonijs Gudro un viņa brālis.

    Kolumbusas Blue Jackets 31 gadu vecais līderis Džonijs Gudro un viņa 29 gadus vecais brālis Metjū aizvadītajā ceturtdienā Ņūdžersijā devas izbraucienā ar velosipēdiem. Ap pulksten astoņiem vakarā brāļus nāvējoši notrieca džips. 43 gadus vecais šoferis Šons Higinss bija alkohola reibumā…  

    Dzērājšoferis nopratināšanas laikā atzina, ka nelaime notikusi brīdī, kad viņš veicis neapdomīgu apdzīšanas manevru. Pirms sēsties pie stūres, Higinss bija dzēris alu. 5. septembrī tiks lemts, kāds soda mērs viņam pienākas.

    Gudro bija ļoti talantīgs spēlētājs – liels ieguvums komandai, kurā nonāca pirms diviem gadiem. Septiņas reizes viņš piedalījies NHL Visu zvaigžņu spēlē. Pēdējo reiz – pērn. Viņš bija arī Blue Jackets aizvadītās sezonas rezultatīvākais spēlētājs. Komandā viņu sauca par Džoniju Hokeju. Arī viņa brālis Metjū bija hokejists, taču viņam neizdevās aizsniegties līdz brāļa panākumu virsotnēm, un pēdējos gados viņš vairs nespēlēja.

    Metjū un Medelaina.
    Metjū un Medelaina.

     

    Džonijs Gudro ar sievu Mereditu, ar kuru salaulājās pirms trijiem gadiem, audzināja divus bērnus. Arī Metjū bija nesen apprecējies ar savu mīļoto meiteni Medelainu un audzināja savu atvasīti. «Man nav vārdu. Man tevis vienkārši pietrūkst.

    Es nezinu, kā dzīvot bez tevis. Nekad neesmu jutusi tādas sāpes.

    Esmu svētīta, ka izvēlaties mani par savu sievu. Tu esi labākais kas ar mani noticis. Es zinu, ka tu tagad skaties uz mani ar tādām pašām sāpēm, kā es uz tevi. Es turpināšu dzīvot tevis un mūsu dēla dēļ. Es tevi tik ļoti mīlu Metjū…» pauda Metjū sieva. Viņa bija Metjū mīļotā meitene 14 gadus.

    «Viņi vienmēr bija divi – Metijs un Džons. Pat grūti aprakstīt to īpašo saikni, kas viņus vienoja. Viņi bija viens otram lielākie fani. (..) Meredita – mēs mūžīgi dalīsim šis sirdssāpes…» tā Medelaina.  

    «Metij, es nedomāju, ka Džons varētu nodzīvot kaut vienu dienu bez tevis.

    Tāpēc mani mierina doma, ka jūs, protams, esat kopā debesīs.

    Lūdzu, turpini rūpēties par Džonu tāpat, kā to darīji vienmēr. Mēs jūs ļoti mīlam,» pauda Džonija sieva Meridita.

    Kolumbusas Blue Jackets paziņojumā teikts: «Džonijs bija ne tikai lielisks hokejists, bet arī mīlošs vīrs, tēvs, dēls, brālis un draugs. Izsakām visdziļāko līdzjūtību viņa sievai Mereditai, viņa bērniem Noa un Džonijam, viņa vecākiem, visai ģimenei un draugiem sakarā ar Džonija un Metjū pēkšņo zaudēšanu. Džonijs hokeju spēlēja ar lielu prieku, kuru sajuta visi, kas redzēja viņu uz ledus.

    Viņš iemiesoja patiesu mīlestību uz hokeju visur, kur spēlēja

    –  sākot no Bostonas koledžas līdz Kalgari Flames un visbeidzot – Blue Jackets. (..) Mums viņa ļoti pietrūks, un mēs darīsim visu iespējamo, lai atbalstītu ģimeni un viens otru šajā traģēdijā.»

    Aizvadītajā piektdienā Metjū un Džonijam bija jābūt savas māsas kāzās, bet to vietā Gudro ģimene gatavojas bērēm…

    «Apbrīnojams komandas biedrs ar lielu sirdi un degsmi pret šo spēli! Mums pietrūks tevis, brāl! Dusi mierā,» atvadu vārdos Džonijam pauda Elvis Merzļikins.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē