• Māte gribēja, lai viņa to redz… Lizuma traģēdijā mirušo pusaudžu līķus atpazina viņu draudzene

    Traģēdija
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    19. septembra rītā 14 gadus vecā Ksenija uzzināja, ka viņas draugi ir miruši. Māte gribēja, lai meita savam acīm redz nelaimi, no kuras viņa pusaudzi tonakt pasargāja.

    14 gadus vecā Ksenija tonakt varēja būt tur – uz naksnīgā ceļa Lizumā kopā ar saviem draugiem, ar kuriem vēl pirms dažām stundām spēlējusi datorspēles. Viņi aicinājuši Kseniju pabraukāties ar auto, bet mamma nav ļāvusi doties viņiem līdzi. Tovakar Ksenija par to ļoti dusmojusies. Turpinājusi sarakstīties ar draugiem telefonā. Vienā brīdī – nedaudz pēc pusnakts – viņi meitenei vairs neatbildēja. Pēc dažām stundām pusaudze devās atpazīt savu draugu līķus… 

    Piecos no rīta Ksenijas mamma Kristīne saņēma zvanu no savas draudzenes. Viņas dēls Kristians un vēl četri Ksenijas draugi bija cietuši traģiskā avārijā. Ar šādu vēsti torīt Kristīne pamodināja savu meitu. 
     

    «Teicu: Visi tavi draugi ir miruši un mums jādodas viņus atpazīt. 
     

    Lai cik tas neizklausītos nežēlīgi, teicu, ka gribu, lai viņa redz, kā izskatās tas, kur gribēja doties. Nezinu, kā lai vēl pārgalvīgajiem bērniem izstāstīt šo, lai viņi saprastu pa īstam,» portālam Ogrenet.lv  atklājusi Kristīne. 
    Puisi, kurš tonakt vadīja savam brālim piederošu auto, patēvs atpazinis pēc tetovējuma uz rokas, pārējos mirušos atpazina Ksenija… 

    Meitenes mamma sarunā ar Ogrenet.lv atceras –

    divi no bojāgājušajiem jauniešiem izskatījušies gluži kā aizmiguši.
     

    Vissmagāk cietusi jauniete, kura sēdējusi šoferim aiz muguras. Meitene, kura bijusi pa vidu, ir vienīgā avārijā izdzīvojusī. Viņa draugu kompānijai pēdējā braucienā pievienojusies neplānoti. Šī vieta bijusi paredzēta Ksenijai, ja vien māte viņu tonakt būtu palaidusi. Pēdējais, ko atceras avārijā izdzīvojusī meitene – viņa kliegusi vārdu «koks». Mašīna esot traukusies ar ātrumu 130 km/h. 
     

     

     

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē