• Maskavā noticis iespaidīgs dronu uzbrukums. Viens mirušais, atcelti lidojumi

    Karš
    Estere Jansone
    10. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānuzņēmums no video
    Ukrainas bruņotie spēki naktī no pirmdienas uz otrdienu raidījuši 144 dronu uzbrukumu Maskavai. Krievijas galvaspilsētai izdevies pārtvert 70 Ukrainas dronu, bet daži no tiem sasnieguši pilsētas daudzdzīvokļu mājas.

    Krievijas pretgaisa aizsardzības spēki naktī uz otrdienu notriekuši vairāk nekā 124 Ukrainas dronu, tai skaitā vairāk kā 20 pie Maskavas, paziņoja vietējās varas iestādes un mediji. Tomēr daži no Ukrainas raidītajiem droniem sasnieguši pilsētu, kur daži no tiem ietriekušies daudzdzīvokļu ēkās. Šis ir lielākais dronu uzbrukums Krievijai, ko veikusi Ukraina.

    Līdz šim dronu uzbrukumā ir mirusi 46 gadus veca sieviete, trīs cilvēki ievainoti un 43 cilvēki evakuēti no bezpilota lidaparāta sadragātās ēkas. Krievijas galvaspilsētā pēc uzbrukuma slēgtas trīs lidostas un vairākas maģistrālās pilsētas šosejas, ziņo aģentūra Reuters. Šī ir pirmā reize, kad ukraiņu uzbrukumā miris cilvēks Maskavas reģionā.

    Drons ielidojis daudzdzīvokļu ēkas augšējos stāvos, izraisot sprādzienu, kura rezultātā tika bojāti vairāki dzīvokļi. Sprādziens noticis aptuveni 50 kilometrus no Kremļa.  

    Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz otrdienas rītam sasnieguši 627 790 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1380 iebrucēji.

    Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī krievi zaudējuši 8640 tankus, 16 925 bruņutransportierus, 17 880 lielgabalus un mīnmetējus, 1180 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 942 zenītartilērijas iekārtas, 368 lidmašīnas, 328 helikopterus, 14 933 bezpilota lidaparātus, 2591 spārnoto raķeti, 28 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 24 330 automobiļus un autocisternas, kā arī 3053 specializētās tehnikas vienības.

    Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē