• Mārtiņa Bunkus slepkavībā apsūdzētajiem pieprasa ļoti bargus sodus

    Noziegums
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārtiņš Bunkus
    Foto: F64
    Mārtiņš Bunkus
    Rīgas pilsētas tiesā prokurors šodien tiesu debatēs lūdza maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētajiem piespriest bargus cietumsodus.

    Par slepkavības izdarīšanu apsūdzētajam Krievijas pilsonim Viktoram Krivošejam prokurors pieprasījis mūža ieslodzījumu un probācijas uzraudzību uz trīs gadiem, savukārt par slepkavības pasūtīšanu apsūdzētajiem uzņēmējiem Aleksandram Babenko un Mihailam Uļmanam lūdz piespriest katram 20 gadus cietumā, probācijas uzraudzību uz trīs gadiem un mantas konfiskāciju, vēsta aģentūrai LETA.

    Tiesu debates ir viens no noslēdzošajiem posmiem pirms tiesas sprieduma sagatavošanas.  Visām trijām Bunkus slepkavības lietā apsūdzētajām personām novembrī beidzas maksimālais pieļaujamais apcietinājuma termiņš. Līdz tam tiesā jābūt uzrakstītam pilnam spriedumam, vai arī apsūdzēto apcietinājums būs jāpārtrauc.

    Uļmans un Babenko vairākkārt lūguši tiesu pārskatīt viņiem piemēroto drošības līdzekli, taču lūgums allaž noraidīts.

    Lietā par uzkūdīšanu jeb slepkavības pasūtīšanu apsūdzēti uzņēmēji Uļmans un Babenko. Uļmans apsūdzēts arī par slepkavības atbalstīšanu.

    Apsūdzība celta arī iespējamam slepkavam, kas izdarīja šāvienus – 1974.gadā dzimušajam Krievijas pilsonim Krivošejam. Viņš apsūdzēts arī par šaujamieroča un munīcijas nēsāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas un par pirmstiesas kriminālprocesā iegūto ziņu izpaušanu bez izmeklētāja vai prokurora atļaujas.

    Apsūdzība slepkavības organizētājam Genādijam Vaļaginam nav celta, jo viņš ir miris vardarbīgā nāvē – 2022.gada martā nošauts Rīgā Pļavniekos.

    Prokuratūra uzskata, ka apsūdzēto izdarītā nozieguma motīvs bija nepatika pret administratoru, viņam pildot savus profesionālos pienākumus. Bunkus bija SIA Rego Trade administrators, bet Uļmans – šī uzņēmuma bijušais valdes loceklis.

    LTV raidījums De facto iepriekš vēstīja, ka

    par Bunkus slepkavības organizatoram tikuši piedāvāti 100 000 eiro, bet izpildītājam – 200 000 eiro.

    Tomēr vairāk nekā 100 000 eiro izpildītājam netika samaksāti.

    Mārtiņš Bunkus tika nošauts 2018.gada 30.maija rītā, kad ar savu auto brauca garām Rīgas Meža kapiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē