• Mančestras lidostā likumsargs brutāli piekauj musulmani. Policija nāk klajā ar skaidrojumu

    Policija
    Estere Jansone
    25. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Twitter
    Šonedēļ otrdienas vakarā Mančestras lidostā izvērtusies pamatīga kņada. Sociālajos medijos noplūdis kāds video, kurā redzams policijas darbinieks, kas zvērīgi sper ar kāju kādam vīrietim pa galvu. Kamēr ļaudis steidz nopelt policijas darba ētiku, likumsargiem ir sava versija par notikušo.

    Sociālajos tīklos publicētajā video redzams, ka policijas darbinieki agresīvi kliedz uz zemes noguldītajiem vīriešiem, vienam tiek pielietots elektrošoks, bet citam policijas darbinieks iesper ar kāju pa galvu. Šis video gaismas ātrumā guvis tūkstošiem skatījumu un policistu rīcība tika kritizēta.

    Trešdienas vakarā pie Mančestras policijas iecirkņa sarosījās simtiem protestētāju, kas asi nosodīja likumsargu rīcību un apsūdzēja tos rasismā. Neoficiāli avoti vēsta, ka incidenta cēlonis ir kāda musulmaņa puiša iebildumi pret Mančestras lidostas darbinieku, kas vēlējās veikt mantu un apģērba pārbaudi viņa mātei. Vīrietis kategoriski aizliedzis darbiniekiem sievieti pārmeklēt, jo tādas pārbaudes nav ppieļaujamas islāma ticībā, un, iespējams, bijis agresīvs.  

    Likumsargus izsaukusi kāda darbiniece, jo starp kādiem apmeklētājiem izcēlies konflikts. Brīdī, kad vienu no konflikta dalībniekiem mēģināja aizturēt, vīrietis uzbrucis trīs policijas darbiniekiem. «Tā kā policijas darbinieki bija bruņoti ar ieročiem, pastāvēja nopietns risks, ka kautiņa laikā tie var tikt atņemti un izmantoti pret viņiem,» britu medijiem klāsta Mančestras policija. «Notikuma vietā tika arestēti četri vīrieši par kārtības traucēšanu un uzbrukumu operatīvā dienesta darbiniekam. Mēs atzīstam kļūdas policista rīcībā un to izvērtēs Profesionālo standartu direktorāts.»

    Policijas darbinieks, kas spēris vīrietim pa galvu uz nenoteiktu laiku ticis atstādināts no pienākumu pildīšanas.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē