• «Mana krīze ir pārvarēta.» Ar vēzi slimā žurnāliste Evija Unāma dalās priecīgā vēstī

    Vēzis
    Estere Jansone
    21. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Žurnāliste Evija Unāma.
    Foto: LETA/Paula Čurkste
    Žurnāliste Evija Unāma.
    Augusta sākumā žurnālistes Evijas Unāmas māsas meita dalījās ar kādu lūgumu. Viņas tantei bija nepieciešama liela naudas summa medikamentiem vēža ārstniecībai, kuru kompensēšanu valsts bija atteikusi. Nu pati Unāma dalās ar kādu priekpilnu ziņu.

    «Brīdis, kad esi atkarīgs no līdzcilvēku labvēlības ir milzīgs emocionāls pārbaudījums – bezspēcība un kauns. Esmu pateicīga ikvienam, kas atbalstīja – fiziski, materiāli un morāli. Šobrīd mana krīze, pateicoties jums, ir pārvarēta. Liels, liels paldies,» raksta Latvijas Radio žurnāliste un labdarības maratona Dod pieci satura redaktore Evija Unāma.

    Augustā Evija vērsās pie sabiedrības pēc lūguma ziedot naudu dārgu pretvēža zāļu iegādei. Ārstu konsīlijs bija sievietei nozīmējis turpmāku ārstēšanu ar medikamentu Olaparib, kas ir valsts apmaksāts olnīcu vēža pacientēm, bet krūts vēža gadījumos, ar kuru sirgst Evija, valsts to neapmaksā. Unāmai arī individuālo kompensāciju valsts atteica, tāpēc viņai visa lielā naudas summa zāļu iegādei bija jāsagādā pašai. Žurnālistei mēnesī zāles izmaksā 4722 eiro, taču viņai nepieciešams gadu ilgs kurss, kas izmaksātu 56 672 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē