• Māmiņa saceļ trauksmi: skolās it kā pārdodot narkotiskas želejkonfektes. Ko saka skola?

    Skola
    Elza Krūmiņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Alexander Grey/Unsplash
    Sociālo tīklu forumos izplatījusies ziņa, ka, tuvojoties Halovīnam, jaunieši skolās vienaudžiem tirgojot aizliegtas vielas. Tās esot ietērptas krāsainās konfekšu paciņās. Kāda māmiņa ziņo, ka šīs konfektes varot būt ļoti bīstamas. Vai tiešām kas tāds notiek Latvijas skolās?

    Kāda nobažījusies māmiņa sociālajos tīklos padalījusies ar saraksti, kurā teikts, ka skolās vecāko klašu skolēni viens otram pārdodot šaubīga paskata konfektes, kuru paciņās patiesībā esot narkotikas. Sieviete apgalvo, ka šīs konfektes varot būt nāvējošas un aicina vecākus pārrunāt ar jauniešiem šo jautājumu. Viņa apgalvo, ka šādas konfektes skolēni tirgojot Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolā un kādā Rīgas vidusskolā.

    «Tā ir viltus ziņa.

    Tā ir nepareiza pašu vecāku interpretācija par dzirdēto. Mums bija skolas padomes sēde, kurā es vecākus informēju par visādām vielām. Vecāki uzdeva jautājumus Saltiem. Un es viņus mierināju – paldies, Dievam, tas mūsu skolā ir beidzies un nākamais mans teikums bija: «Tas nenozīmē, ka varam atslābt. Tāpat ir jāuzmanās, ko mūsu bērni ēd un dzer». Tad viena mamma, kura pārstāv vairākas klases, dzirdēto ir pārpratusi un kopējā skolas padomes sarakstē ielikusi par to ziņu, kuru savukārt pārējie vecāki pa diognāli izlasījuši un paši izlasīto interpretējuši.

    Vēlāk šī mamma man atvainojās par skolas nomelnošanu,»

    portālam Santa.lv sacīja Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas direktore Ilze Briņķe.

    «Mūsu skolā viss ir mierīgi un nekas tāds nenotiek!»

    Skolas direktore min, ka konfekšu attēls, kurš izplatās vecāku forumos, ir ņemts no Sky News ziņu raksta.

    Pirms pāris gadiem Lielbritānijā un citviet Eiropā patiesi plosījās narkotisko želejkonfekšu bums skolās. Vēl nesen narkodīleri sociālajos tīklos TikTok un Instagram pārdevuši it kā želejkonfektes, kuru sastāvā bija stipras narkotiskās vielas, ziņo medijs Sky News.

    Konfektes tika iepakotas līdzīgās pazīstamu un bērnu vidū iecienītu želejkonfekšu paciņās. Tās līdzinājās Haribo, Nerds un Lucky Charms iepakojumiem, bet šajos saldumos klāt bija arī liela THC koncentrācija, kura parasti ir marihuānas sastāvā. Ar psihodēliskajām konfektēm tolaik saindējās vairāki bērni, no kuriem viens bijis tikai astoņus gadus vecs.  

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē