• Lizuma traģēdijā mirušā nepilngadīgā šofera mamma: Ar to mašīnu nemaz nevar tik ātri pabraukt

    Avārija
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no ReTV
    Aizvadītās nedēļas ceturtdienā, 19. septembrī, traģiskajā Lizuma avārijā mirušā šofera mamma laikrakstam Dzirkstele pirmo reizi komentējusi negadījumu. Viņa norāda, ka pretēji paustajam, jaunieši nebija traukušies ar 180 kilometriem stundā, bet braukuši ar mazāku ātrumu – 130 kilometriem stundā.

    Reģionālais laikraksts Dzirkstele vēsta, ka tuvinieki ir ir pateicīgi visiem līdzcilvēkiem, kuri nelaimē snieguši atbalstu ģimenei, kas nelaimē zaudējusi gan meitu, gan dēlu. Bojāgājušo pusaudžu mamma Liesma bija vērsusies sociālajos tīklos ar lūgumu pēc palīdzības savākt naudu abu bērnu, dēla un meitas, bērēm. Viņa ziņo, ka patlaban visi nepieciešamie līdzekļi ir savākti.

     «Cilvēki ir saprotoši, atsaucīgi un saziedoja. Paldies visiem, kas nepalika vienaldzīgi!» pateicas Liesma.

    Saistībā ar negadījumu informāciju precizējusi arī iepriekš medijos izskanējušās ziņas, ka 2007.gadā dzimušais bojā gājušais autovadītājs jau agrāk nonācis policijas redzeslokā, jo izraisīja ceļu satiksmes negadījumu. Pēc apstākļu precizēšanas izrādījies, ka ceļu satiksmes negadījumu pavasarī bija izraisījis bojā gājušā puiša Kristiāna brālis ar citu transportlīdzekli.

    Kristiāna mamma laikrakstam Dzirkstele atklāj, ka viņai ir ārkārtīgi sāpīgi lasīt nepatieso informāciju par avāriju.

    «Arī ātrums nebija 180 kilometru stundā, kā to raksta internetā, bet gan 130 kilometru stundā. Ar to mašīnu nemaz nevar tik ātri pabraukt.

    Un dēls nebija agresīvs braucējs,» uzsver Kristiāna mamma. Viņa stāsta, ka tonakt jaunieši savu braucienu filmējuši un publiskojuši sociālajā tīklā Snapchat, kur arī varot redzēt, kāds bijis patiesais braukšanas ātrums. 

    Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Gulbenes novada Lizuma pagastā avārijā gāja bojā četri pusaudži. Sākotnējā informācija liecina, ka jaunietis, vadot transportlīdzekli Audi, zaudēja kontroli pār transportlīdzekli, kā rezultātā tas avarēja un ietriecās kokā.

    Negadījumā gāja bojā 2007. gadā dzimušais šoferis, kā arī trīs pasažieri – 2006. gadā dzimusi meitene, 2010. gadā dzimusi meitene, kā arī 2007. gadā dzimis puisis. Vēl viena pasažiere, kura dzimusi 2007. gadā, nogādāta medicīnas iestādē.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē