• Liktenīgajā avārijā uz Liepājas šosejas viņš zaudēja mammu, tēti un brāli… Reiņa Ratnieka stāsts

    Traģēdija
    Gita Vīksne
    11. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Reinis un viņa draudzene arī varēja būt tajā mašīnā, jo vecāki piedāvāja uz Daugavpili doties visiem kopā.
    Foto: No privātā arhīva
    Reinis un viņa draudzene arī varēja būt tajā mašīnā, jo vecāki piedāvāja uz Daugavpili doties visiem kopā.
    «Esmu no ģimenes tagad palicis vienīgais…» žurnālam «Privātā Dzīve» saka 24 gadus vecais ugunsdzēsējs, fitnesa treneris un spēka trīscīņas rekordists Reinis Ratnieks. 25. jūnijā autoavārijā uz Liepājas šosejas bojā gāja visa viņa ģimene.

    25. jūnijā Liepājas sporta kuba Lāčplēsis fitnesa treneris Reinis Ratnieks vienā mirklī zaudēja visus savus pašus tuvākos cilvēkus – mammu Lieni, tēti Gunti, jaunāko brāli Robertu, kuram bija tikai 16 gadu.  Sarunā ar žurnālu Privātā Dzīve Roberts atminas – viņš todien darbojies sporta klubā, bet Reiņa ģimene brauca uz mājām Aizputē no Jāņu svinēšanas Daugavpilī. Iepriekš piedāvājuši arī vecākajam dēlam ar draudzeni līgot Daugavpils pusē, taču Reinim svētku priekšvakarā bijis jāstrādā.  

    Ziņu par avāriju Ratnieks saņēma no kāda kolēģa ugunsdzēsēja. «Es sāku satraukties, mēģināju sazvanīt vecākus. Gan tēta, gan mammas telefons nesauca, brāļa telefons vēl sauca, taču neviens neatbildēja. Zvanīju ugunsdzēsēju maiņai, lai apskatās, kas atgadījies… Un man tika nosaukti gan visi vārdi un uzvārdi, gan atklāts, kas noticis. Biju šokā. Zvanīju kolēģiem uz notikuma vietu, un man pateica, turp braukt nav vairs jēgas…» atceras Reinis.

    «Ja es būtu braucis, pie stūres varbūt būtu sēdies es un nekas tāds nebūtu noticis,

    jo es parasti esmu mierīgs braucējs. Bet varbūt pie stūres sēdētu tētis, un būtu noticis tas pats, tikai tad mašīnā būtu bijis arī es un mana draudzene,» spriež Reinis. Viņš gan uzsver – arī tētis neesot bijis agresīvs autobraucējs.

    Jau nākamajā dienā pēc traģiskās avārijas Reinis sāka organizēt savu tuvinieku bēres. «Man ļoti palīdzēja cilvēki no tēta darbavietas. Kopā ar viņiem braucu izvēlēties gan kapa vietiņas, gan zārkus un puķītes. Emocionāli tā bija grūta nedēļa. (..) Zināju, ka man vienkārši vajag ar to visu tikt galā.

    Es gribēju, lai ģimene ir nevis kaut kur kastēs saldētavās, bet gan pēc iespējas ātrāk nonāk savās jaunajās mājās, zem zemītes Aizputē,» atceras Reinis.

    Pagājušajā trešdienā Reinis uz mūžu atvadījās no saviem mīļajiem, bet piektdien devās uz Aizputes vidusskolas 9. klases izlaidumu. Absolventu vidū bija jābūt arī viņa brālim.

    Tagad Reinim jātur rūpi gan par mammas mammu, gan tēva vecākiem. «Pēc notikušā esmu domājis, ka gribētos vēl kādu dieniņu, kurā varētu parunāties ar savējiem.

    Ja varētu pagriezt laiku atpakaļ…

    Es būtu ar ģimeni pavadījis vairāk laika,» saka Ratnieks.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē