• Lietuvā piemin jaunieti, kurš gāja bojā latviešu rallija ekipažās traģiskajā negadījumā. Viņam bija tikai 21 gads…

    Traģēdija
    Marta Kalniņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Pirmdien lietuvieši pulcējās traģēdijas vietā Lietuvā Utenā. Tur aizvadītajā nedēļas nogalē rallijā «Samsonas Rally Utena» latviešu Telles/Grīvas ekipāža iebrauca skatītāju pūlī. Viens cilvēks zaudēja dzīvību, 14 tika ievainoti. Lietuvas mediji atklājuši bojāgājušā personību.

    Traģiskajā negadījumā rallijā Samsonas Rally Utena dzīvību zaudējis Roks Zalūba, kuram oktobrī apritētu vien 22 gadi. Viņš bijis liels rallija fans un topošais zinātnieks. «Mirušais puisis ir mūsu biedrs. Roks ir strādājis par tiesnesi vairākās sacensībās. Vēlreiz izsakām visdziļāko līdzjūtību Roka vecākiem, draugiem un visiem tuviniekiem,» apstiprināja Lietuvas Motosporta federācija un aicināja sniegt finansiālu atbalstu gan mirušā puiša ģimenei, gan tiem, kas šajā negadījumā smagi cietuši.

    Lietuvas mediji vēsta, ka Roks studēja ceturtajā kursā bioloģiju Viļņas Universitātē un nupat bija sācis strādāt Dabas pētniecības centrā Zivju ekoloģijas laboratorijā par vecāko laborantu. Zalūbs bijis ļoti talantīgs, atbildīgs, izdarīgs un erudīts jauns vīrietis. Viņš jau bija publicējies zinātniskajā žurnālā Toxicology Letters un ar referātiem piedalījies četrās nozīmīgās  zinātniskajās konferencēs. Pētniecības centrs uz šo puisi licis lielas cerības. «Mēs zaudējām savu jauno kolēģi, mūsu vecāko laborantu Roku Zalūbu,» vēsta viņa darba kolēģi, «Roku atcerēsimies kā sirsnīgu, dzīvespriecīgu un atbildīgu cilvēku, kurš visus darbus paveica laikā.

    Viņš bija ārkārtīgi daudzsološs jauns cilvēks, kuram bija liels potenciāls kļūt par slavenu lietuviešu zinātnieku.

    Esam dziļi apbēdināti par šo ārkārtīgi sāpīgo zaudējumu negadījumā piektdienas vakarā Utenā.»

    Tagad nelaimes vietā, pieminot Roku, deg simtiem svecīšu un gulst ziedi.

    Samsonas Rally Utena organizatori pauduši, ka notikušais esot ekipažās kļūda. Savukārt Lietuvas mediji lēš, ka traģisko negadījumu izraisījis tas, ka siena ķīpas, ar kurām rallijā bija iezīmēts pagriezienu virziens, iepriekš bija nogāzuši citi automobiļi. Latviešu ekipāža šo pagriezienu neesot laikus pamanījusi un ieslīdējusi skatītāju pūlī. No aculiecieniem izskanējusi arī versija, ka pie vainas bijušas organizatoru kļūmes. Komentāros minēts, ka rallija vērotāju vidū bijuši arī iereibuši ļaudis, un tas radījis organizatoriskas nekārtības.

    Latviešu vadītā sacensību automašīna apgāzusies uz jumta un zem tās bijuši cilvēki.

    Traģiskajā negadījumā traumas guvuši 14 skatītāji, tostarp viens nepilngadīgais.

    Vissmagāk cieta Roks Zalūba. Glābēju centieni viņu atdzīvināt neizdevās.

    Sestdien policija lietuviešu portālam 15min apliecināja, ka septiņi cietušie pametuši slimnīcu un turpinās ārstēties mājās. Vēl septiņiem nepieciešama mediķu uzraudzība. Viņu vidū arī viena nepilngadīga persona.

    Latvijas ekipāžas dalībnieki pēc nepieciešamo liecību sniegšanas šonedēļ atgriezušies Latvijā. Portāls 15min vēsta, ka esot uzsākta pirmstiesas izmeklēšana pēc Krimināllikuma panta Dzīvības atņemšana aiz neuzmanības. Par to likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz 8 gadiem.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē