• Liepnas pagastā piededzis ēdiens izvēršas ugunsgrēkā

    Ugunsgrēks
    Ziņu aģentūra LETA
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dave Hoefler/Unsplash
    Alūksnes novadā otrdien, piedegot ēdienam, cietis cilvēks, medijus informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

     

    Plkst. 22.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Alūksnes novada Liepnas pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01 m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās cilvēks, kurš notikumā cieta.

    VUGD aicina iedzīvotājus nepaļauties tikai uz līdzcilvēkiem, bet ievērot piesardzību, gatavojot vai sildot ēdienu, neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

    Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega traktora piekabe un siena ruļļi, vieglā automašīna, gāzes vada siltinājums, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, koka zars, sausā zāle, lapu kaudze un atkritumi.

    Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 44 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē