• Lielbritāniju satriec šausminoša bērnu slepkavība. Neklusē arī princis Viljams un Keita

    Kriminālziņas
    Estere Jansone
    31. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Merseyside Police
    Pirmdien, 29. augustā Lielbritānijas piekrastes pilsētā Sautportā norisinājās zvērīgs slaktiņš, kurā vien 17 gadus vecs jaunietis nodūra trīs mazas meitenītes un ievainoja vēl astoņus bērnus un divus pieaugušos. Šis notikums satriecis visu Lielbritāniju. Neklusē arī karaļnams un Teilore Svifta.

    Uzbrūk mazām meitenītēm deju nodarbībā

    Piejūras pilsētiņā Sautportā, kas atrodas netālu no Liverpūles, pirmdienas rītā kādā deju skolā norisinājās Teilores Sviftas tematiskās deju nodarbības bērniem vecumā no 6 līdz 11 gadiem. Šeit bija ieradies bariņš mazu meiteņu, kas vēlējās izpriecāties un padejot. Taču piepeši zālē ielauzās vīrietis ar nazi, kas sāka durt bērnus.

    Notikuma vietā mira sešus gadus vecā Bībī Kinga un septiņus gadus vecā Elzija Dota Stankomba, bet trešā, deviņus gadus vecā Alise Dasilva Aguara, mira no gūtajiem ievainojumiem nākamajā dienā slimnīcā. Vēl astoņi bērni atrodas slimnīcā, no kuriem pieci ir kritiskā stāvoklī. Vēl par dzīvību cīnās divi pieaugušie.

    Teilore Svifta sāk labdarības kampaņu

    Līdzjūtības par notikušo izteikuši Princis Viljams un Keita. «Kā vecāki, mēs pat iztēloties nespējam, kam šobrīd iet cauri Sautportā cietušo ģimenes, draugi un tuvinieki. Mēs domājam un aizlūdzam par visiem, kas ir iesaistīti šajā briesmīgajā un zvērīgajā uzbrukumā. Paldies arī neatliekamās palīdzības darbiniekiem, kuri, neskatoties uz šausminošajām ainām, izrādīja līdzjūtību un profesionalitāti,» teikts Keitas un Viljama oficiālajā paziņojumā.

    Bērnu slaktiņš nav atstājis vienaldzīgu arī popzvaigzni Teilori Sviftu. «Mani nemitīgi pārņem šausmas par vakardienas uzbrukumu Sautportā. Es esmu pilnīgā šokā. Nevainīgu dzīvību izdzēšana un šausminošu traumu iededzināšana ikvienam, kas atradās tur – ģimenēm un arī pirmās palīdzības sniedzējiem…» raksta amerikāņu dziedātāja. «Tie bija tikai mazi bērni deju nodarbībās. Es pat nezinu kā izteikt līdzjūtību šīm ģimenēm.» Popzvaigzne sākusi arī labdarības kampaņu, kurā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti mirušo meiteņu vecākiem un vietējai slimnīcai, pārējo incidentā ievainoto bērnu ārstniecībai.  

    Pilsētā izvēršas grautiņš

    Policijai ir izdevies notvert 17 gadus vecu jaunieti, kurš, visticamāk, šos noziegumus ir pastrādājis. Likumsargi gan šī jaunekļa identitāti patur noslēpumā. Šo uzbrukumu policija nekategorizē kā teroraktu.

    Notikušais ir satriecis visu Lielbritāniju – ļaudis sēro un nespēj aptvert, kādam ļaunumam ir jābūt cilvēkā, lai tik zvērīgi uzbruktu maziem, nevainīgiem bērniem. Tāpat arī šis uzbrukums izsaucis masu nemierus vietējā pilsētā. Sākotnēji klīdušas baumas, ka uzbrucējs ir musulmanis un Lielbritānijā pēdējos gados nereti izskan ziņas par nelegālo imigrantu nežēlīgajiem noziegumiem pret britiem. Šis fakts licis sarosīties vietējiem iedzīvotājiem.

    Ļaudis izgājuši Sautportas ielās un protestējuši pret dažādību un imigrantu iepludināšanu britu sabiedrībā. Taču drīz vien protests pāraudzis grautiņos – cilvēki ar pudelēm, ķieģeļiem un akmeņiem apmētājuši vietējo mošeju un uzbrukuši policijai, kas mēģinājuši satrakoto pūli nomierināt. Kopumā protestā piedalījās ap 2000 cilvēku, savukārt grautiņos cieta 40 likumsargi un četri policijas suņi.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē