• Lidojuma laikā pēkšņi nomirst vecākais pilots

    Lidmašīna
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Efe Kurnaz/Unsplash
    Garā pārlidojuma laikā lidsabiedrības «Turkish Airlines» vecākajam pilotam piepeši palika slikti. Viņš saļimis, tāpēc tika pieņemts lēmums veikt ārkārtas nosēšanos tuvākajā lidostā. Diemžēl pilots palīdzību nesagaidīja un mira turpat lidmašīnā.

    Turkish Airlines lidmašīna šīs nedēļas otrdienā, 8. oktobrī, bija ceļā no ASV pilsētas Sietlas uz Turcijas lielpilsētu Stambulu. Tomēr pusceļā, netālu no Kanādas robežas, 59 gadus vecajam turku pilotam Ilcehinam Pelivanam piepeši kļuva slikti. Lidaparāta vadību pārņēma otrs pilots.

    Pēc pirmās palīdzības sniegšanas, pilotam nepalika labāk, tāpēc lidmašīnas komanda lūdza atļauju piezemēties Ņujorkas Džona Kenedija lidostā, kur lidaparāts ielidoja astoņas stundas pēc izlidošanas no Sietlas. Tomēr pirms piezemēšanās turku pilota dzīvība izdzisa, ziņo BBC

    Lidsabiedrība skaidro, ka vecākais pilots Pelivans uzņēmumā strādā no 2007. gada un allaž kā pulkstenis veicis visas medicīniskās pārbaudes. Šogad viņš par veselību atskaitījies martā, uzrādot nevainojamus veselības datus.

    Iemesls, kādēļ pilots saļimis, vēl nav atklāts. Starptautiskie gaisa satiksmes protokoli nosaka, ka pilotiem ik pēc gada ir jāiziet medicīniskā apskate, savukārt tiem, kam ir pāri 40, medicīniskās pārbaudes jāveic ik pēc sešiem mēnešiem.

    Šī nav pirmā reize, kad lidojuma laikā mirst pilots. 2015. gadā mira 57 gadus vecs American Airlines pilots, kurš vadīja nakts pārlidojumu starp ASV pilsētām Fīniksu un Bostonu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē