• Latvijā vairs neatgriezīsies. Slavens mūziķis Rīgā piedzīvo kaunpilnu situāciju

    Koncerts
    Estere Jansone
    4. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānuzņēmums no video
    Vakardien, 3. jūlijā Latvijā viesojās dziedātājs Zakarijs Dess jeb pazīstams ar pseidonīmu Two Feet. Pēc jaudīga koncerta Palladium, mūziķis devās apgaitā pilsētas ielās, tomēr viņam par Rīgu radies pagalam nepatīkams iespaids. Zakarijs nonācis pārpratumu pilnā situācijā un nu uzskata, ka vietējie viņam uzbrukuši viņa etniskās piederības dēļ.

    «Man ļoti patika šejienes publika, bet nekad vairs neatgriezīšos šajā valstī pēc rasistiskā un antisemītiskā veikala darbinieku un policijas uzbrukuma. Mani gribēja arestēt tikai tāpēc, ka es esmu ebrejs,» sociālajos tīklos sūkstījies 31 gadu vecais mūziķis Zakarijs Dess jeb Two Feet.

    Mūziķis skaidro, ka iepērkoties lielveikalā, kāds veikala darbinieks nosaucis viņu par «kiki» – vārdu, kas ļoti rupjā veidā apzīmē ebrejus. «Es aizvadīju tik labu koncertu, klausītāji bija lieliski…» sašutis ir Zakarijs. Viņš apgalvo, ka vēlāk veikala darbinieki izsaukuši policiju – kad viņš un viņa draugu grupiņa ieturējuši ātru maltīti ārā uz soliņa, likumsargi sākuši pratināt mūziķi par narkotikām un vaicājuši, vai kādam no viņiem kabatās ir marihuāna. Tas pamatīgi samulsinājis mūziķi – viņš zvēr, ka nevienam no draugiem nav bijušas pie rokas narkotikas.

    «Es nekad savā dzīvē neesmu pieredzējis tādu antisemītisku attieksmi,» pikts ir Zakarijs. «Viņi man uzbruka, jo es esmu ebrejs!»

     Drīz pēc tam mūziķis izdzēsis savu Instagram profilu, kurā bija dalījies ar sašutuma pilnajām ziņām.

     

    Tiesa, šis atgadījums nepārliecina latviešu auditoriju. Ļaudis skaidro, ka šeit Latvijā neviens nezina tādu vārdu «kike» un, visticamāk, mūziķis ir pārklausījies latviešu valodas vārdu un to uzņēmis ļoti personīgi. Daži min, ka nav izslēdzama iespēja, ka puisis sācis neadekvāti reaģēt uz pārpratumu, tādēļ tika izsaukti likumsargi. «Kas par sviestu? Policija gribēja apcietināt kāpēc?

    Mūsu policijai daudz kas pieklibo, bet, ka tik nav tā, ka tas bija par kaut ko citu vai nenotika vispār.

    Džekam vienkārši vajadzēja iemeslu, lai vairs nebrauktu uz Latviju?» min diskusijas dalībniece Diāna.

    Citi komentētāji lēš, ka varbūt Zakarijs šo situāciju pats ir «uzbūris», jo notikumu gaita izklausās pagalam neticama. «Te neviens tādu specifisku vārdu nemaz neiedomātos, pat ja gribētu apsaukāt sakarā ar tautību. Čalis randomā salecies ar kādu palicis zaudētājos un tad izspēlē rasisma karti, lai nejustos kā galīgs neveiksminieks,» saka Krišs.

    Two Feet sāka savu mūzikas karjeru 2016.gadā. Kādā vakarā viņš atgriezās mājās no bāra un augšupielādēja dziesmu ģitāras izpildījumā, ko sarakstīja tajā pašā dienā vien dažu stundu laikā – Go F**k Yourself, kas kļuva par vienu no viņa klausītākajiem singliem. Līdz nākamās dienas rītam dziesma jau bija sasniegusi fanus visā pasaulē, un šodien dziesmas straumējumu skaits Spotify ir pārsniedzis vairāk nekā 650 miljonus.

    Izpildītājs zināms arī ar tādām dziesmām kā I Feel Like I’m Drowning, Love Is a Bitch, Quick Musical Doodles un daudzi citi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē