• Kur beidzas asfalts, tur sākas elle – «Defender» un Sarkanais Krusts svin 70 gadu sadarbību

    Land Rover
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jubilejas gads: «Defender» svin 70 gadus ilgo Land Rover partnerību ar Lielbritānijas Sarkano Krustu – vienu no ilgākajām šāda veida labdarības partnerībām pasaulē.

    Defender atzīmē vēsturisku brīdi savās attiecībās ar Lielbritānijas Sarkano Krustu – 70 gadus ilgu humānās palīdzības partnerību, kas ir viena no ilgākajām šāda veida labdarības partnerībām pasaulē.

    Šai sadarbībai var izsekot līdz pat saknēm – līdz pirmās paaudzes Land Rover, kas pasaulei pirmo reizi tika parādīts Amsterdamas autoizstādē 1948. gada aprīlī, bet Sarkanajam Krustam un Sarkanā Pusmēness biedrību federācijai (IFRC) sāka kalpot 1954. gadā. Šogad aprit tieši 70 gadi, kopš Dubaijas tuksnesī savā pirmajā misijā devās pirmais šāda veida transportlīdzeklis – ātrajai medicīniskajai palīdzībai pielāgots modelis.

    Mūsdienās Defender apņemšanos sniegt atbalstu cilvēkiem krīzes situācijās apliecina īpašais jaunā flagmaņa projekts Itālijā. Simboliski, jo pasaules lielākā humānās palīdzības organizācija pirms 160 gadiem dzima tieši tur.

    Ārkārtas situācijām pielāgoto Defender 130 Itālijas Sarkanais Krusts saņēma svinīgajā pasākumā par godu 160. gadadienai, kopš Sarkanā Krusta dibinātājs šveiciešu humānists Anrī Dināns Solferino pilsētā formulēja savu vīziju par palīdzības organizāciju. Modernā satelītkomunikācijas iekārta ļaus tam nodrošināt nepārtrauktus sakarus visas valsts mērogā un piekļūt visgrūtāk sasniedzamajiem reģioniem.

    Lai jaunais transportlīdzeklis spētu pilnvērtīgi strādāt, tā modificēšanā tika piesaistīti Itālijas Sarkanā Krusta pārstāvji. Pateicoties speciālajam aprīkojumam, tas ļaus veikt palīdzības operācijas pat tad, ja mobilie sakari būs traucēti vai to nebūs vispār. Pēc novatoriskā projekta uz Defender jumta ir uzstādīta antena un ir satelīta tehnoloģija, ko jau izmanto Itālijas Sarkanā Krusta stacionārās vienības. Mobilā vienība ar Defender 130 Outbound pirmo reizi izjutīs, kā tas ir – braukt vissarežģītākajos apstākļos. Auto būs aprīkots arī ar vinču un vilkšanas āķi, lai kritiskākajos brīžos varētu izmantot Defender 130 Outbound 3000 kg vilktspēju.

    Defender, Lielbritānijas Sarkanā Krusta un IFRC sadarbība nozīmē palīdzēt neaizsargātām kopienām visā pasaulē sagatavoties krīzes situācijām, pareizi rīkoties to laikā un ātrāk atgūties no tām. Septiņos gadu desmitos partnerība ir pozitīvi ietekmējusi vairāk nekā divu miljonu cilvēku dzīvi vairāk nekā 50 valstīs.

    Defender izpilddirektors Marks Kamerons: «Mūsu ilgā partnerība lieliski demonstrē, ko var sasniegt ar dziļu apņemšanos un kopīgu darbu. Līdz šim mūsu partnerība ir uzlabojusi vairāk nekā divu miljonu cilvēku dzīvi visā pasaulē. Tas, kas sākās Dubaijas tuksnesī un Kenijas mežu ciematos 1954. gadā, ir kļuvis par daļu mūsu DNS.

    Bieži vien mēs braucam tur, kur beidzas asfalts un sākas elle.

    Es ceru, ka šādu palīdzīgu roku mēs sniegsim vēl septiņas desmitgades.»

    Lai stiprinātu partnerību un popularizētu savas starptautiskās aktivitātes, Defender šogad piedalīsies dažādos saviesīgos sarīkojumos un līdzekļu vākšanas pasākumos.

    Līdzcietības spēks

    Defender un Sarkanā Krusta darbs ir nenovērtējams tajos pasaules reģionos, kur cilvēki cieš no dabas katastrofām, pārtikas trūkuma, konfliktiem un klimata pārmaiņām. Šobrīd Defender piedalās sešos starptautiskos projektos.

    Apvienotā Karaliste: Defender sadarbojas ar Lielbritānijas Sarkanā Krusta vienībām visā valstī, tostarp Ziemeļvelsā, kur pagājušajā gadā nonāca ārkārtas situācijām īpaši pielāgots Defender 130, lai palīdzētu no ekstremāliem laika apstākļiem cietušām kopienām. Defender sniedz palīdzīgu roku arī dažādās ārkārtas situācijās, piemēram, ja mājoklī izcēlies ugunsgrēks vai pārtrūkusi elektroapgāde, kā arī finansē brīvprātīgo apmācības un pirmās palīdzības preces.

    Nepāla: Šī valsts ir globālais dabas katastrofu karstais punkts, un Defender kopā ar Nepālas Sarkano Krustu tur strādā astoņos apdraudētajos reģionos. Projekti dod cilvēkiem nepieciešamās zināšanas, lai viņi būtu gatavi katastrofām un pareizi rīkotos neparedzētās situācijās. Divos gados palīdzība sniegta vairāk nekā 15 000 mājsaimniecību.

    Itālija: Meklēšana un glābšana ir daļa Defender DNS. Defender finansējums palīdz apmācīt simtiem brīvprātīgo, sagādāt materiālu un produktu rezerves, kā arī organizēt glābšanas treniņus un simulācijas. Rezultāts – Sarkanā Krusta speciālisti profesionāli darbojas pat viskritiskākajos brīžos.

    Austrālija: Defender atrodas katastrofu vajātajā Jaundienvidvelsā, kur iedzīvotājus apdraud meža ugunsgrēki un plūdi. Defender ļauj Austrālijas Sarkanajam Krustam strādāt bīstamajās zonās un veidot ātrās reaģēšanas vienības, kuras pēc tam vada glābšanu un monitorē situāciju. Līdz šim apmācīti vairāk nekā 4000 cilvēki. Lai operatīvi nokļūtu tālākos ciematos, Sarkanais Krusts visā valstī izmanto tieši Defender.

    Šveice: kopš 2023. gada aprīļa Defender sadarbojas ar meklēšanas un glābšanas organizāciju REDOG, kas ir daļa Šveices Sarkanā Krusta un kas apmāca ātrās reaģēšanas glābējsuņus gan Šveicē, gan ārpus tās. Ar Defender finansējumu līdz šim ir apmācīti 400 komandas locekļi, kas ļāvis izveidot 23 glābējsuņu vienības.

    Maroka: Pateicoties sadarbībai ar IFRC, Defender dodas uz notikumu epicentru ikreiz, kad tas nepieciešams. Pēc 2023. gada Marokas zemestrīces, kas bija traģiskākā pēdējos 20 gados, Defender piegādāja automašīnas, kuras joprojām piedalās katastrofas seku novēršanā.

    Mērķis kalpot cilvēcei septiņu desmitgažu garumā devis Defender iespēju palīdzēt tiem, kas cietuši dažādos konfliktos un dabas katastrofās.

    Pēc tam, kad 1954. gadā misijās sāka braukt pirmais ātrās medicīniskās palīdzības auto, vairāki Land Rover Series I tika nosūtīti uz Keniju, lai medmāsas gan medicīniski, gan sociāli spētu palīdzēt lielākam skaitam sieviešu un bērnu Njeri apgabala mežu ciematos. 1968. gadā transportlīdzekļi tika nosūtīti uz Nigēriju, kur sniedza neatsveramu atbalstu IFRC humānās palīdzības misijā Biafras konfliktā. Savukārt 1977. gadā Land Rover automobiļi Indijā apgādāja ar nepieciešamo Andrapradešas viesuļvētrā cietušos.

    Laikā no 2008. līdz 2009. gadam Defender iesaistījās viesuļvētru seku novēršanā Tērksas un Kaikosas, kā arī Kaimanu salās, bet 2015. gadā atbalstīja sanitāros projektus un apmācības Tadžikistānā. Tajās veselības un personīgās higiēnas pamatus apguva vairāk nekā 42 000 pieaugušo un 4000 bērnu.

    Mazliet nesenākā vēsturē – 2019. gadā – visi pārliecinājās, cik piemērots humānajai palīdzībai ir jaunākās paaudzes Defender. IFRC autoparka eksperti devās uz Dubaijas nežēlīgajiem smilšu klajumiem un vijīgajiem asfalta lielceļiem, lai dabā novērtētu, uz ko ir spējīgs Defender. Nedaudz vēlāk, Covid-19 pandēmijas laikā, Defender spēlēja svarīgu lomu Apvienotajā Karalistē, kur 27 automašīnas piegādāja medikamentus un pārtiku neaizsargātajiem sabiedrības locekļiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē