• Krievu skinhedi piekauj un biedē ar pistoli nepilngadīgu latviešu puisi. Ko saka Valsts policija?

    Kriminālziņas
    Estere Jansone
    18. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kāda māte sociālajos tīklos dalījusies ar satraucošu ziņu – viņas nepilngadīgo dēlu «krievvalodīgo jauniešu bars» ievilcis tualetē, kur puisi situši un pazemojuši. Pat likuši pie galvas pistoli. Cietušā zēna māte satraucas, ka policija grasoties uzbrucējus palaist uz brīvām kājām.

    Sociālajos tīklos plaši izskanējis kādas mātes stāsts. Sieviete raksta, ka viņas dēls saskāries ar vardarbību no krievvalodīgu jauniešu puses. Viņas nepilngadīgo dēlu, kuram uz apģērba bijis Latvijas karogs, sagūstījis bars krievvalodīgu jauniešu. Viņi zēnu ar varu ievilkuši sabiedriskajā tualetē, kur situši, nospieduši uz ceļgaliem, norāvuši karogu un slīcinājuši to podā. Visbeidzot aplaupījuši, likuši pistoli pie pieres un vilkuši ar nazi pāri sejai. Par šo prātam neaptveramo notikumu tika ziņots likumsargiem. 

     «Šodien uzzinu, ka noziedznieki tiks atbrīvoti. 

    Pagājušas vien 48 stundas un varu secināt, ka tiesnesis, visticamāk, nelems par personu paturēšanu apcietinājumā, jo neuzskatīs, ka šīs personas, atrodoties brīvībā, varētu apdraudēt, ietekmēt manu ģimeni, dēlu, meitu,» sašutusi ir zēna māte. «Tagad man jānodrošina, lai meita no nakts maiņām tiek sagaidīta un pavadīta uz mājām. Dēls arī iet ārā ar kādu no draugiem,»  satraukta ir viņa.

    Māte piebilst, ka policija neesot pārbaudījusi uzbrucēju telefonus, kuros esot naidīgi vēstījumi pret latviešiem un Valsts prezidentu, kā arī vairāki video, kur iemūžināta citu cilvēku pazemošana.

    Portāls Santa.lv sazinājās ar Valsts policiju, kas apstiprināja, ka šāds notikums patiesi bijis. «Divi skinhedu subkultūras pārstāvji 15. jūnijā aplaupīja kādu 2007. gadā dzimušu puisi,

    norāva no viņa apģērba Latvijas Republikas karogu, piespieda runāt krievu valodā, kā arī slavināt Krievijas tautu.

    Visu notiekošo, izmantojot mobilo tālruni, filmēja viena no personām. Valsts policija uzsāka kriminālprocesu un tajā pašā dienā sadarbībā ar Valsts drošības dienestu personas aizturēja.

    Vienam no aizdomās turētajiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums,» zino likumsargi.

     Aizturētie ir dzimuši 2002. gadā un 2008. gadā dzimuši jaunieši.

    Laupīšanā puiši atņēmuši upurim mobilo tālruni, bezvadu austiņas, 30 eiro. 17. jūnijā jaunieši atzīti par aizdomās turētām personām, kā arī dzīvesvietas kratīšanas laikā pie 2002. gadā dzimušā jaunieša

    atrasts nelikumīgi glabāts šaujamierocis, narkotiskās vielas un atribūtika, kas attiecināma uz skinhedu subkultūru.

    Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas, proti, par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

    Kriminālprocess kvalificēts arī pēc Krimināllikuma 78. panta 3. daļas par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai draudiem vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

    FOTO: Atrastās mantas jauniešu dzīvesvietā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē