• Krievijas aktierim Paņinam piespriež 6 gadus cietumā par «apsveikumu» Putinam dzimšanas dienā

    Krievijas agresija
    Marta Kalniņa
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Lai gan aktieris Aleksejs Paņins jau labu laiku uzturas ārzemēs, Krievijā viņu beidzot ir notiesājuši.

    47 gadus vecais Krievijas aktieris Aleksejs Paņins allaž izcēlies ar huligānisku, brīžiem pat klaji nepieklājīgu uzvedību. Taču, kamēr viņš savas dienas vadīja Krievijā, visi grēki viņam tika piedoti. Problēmas sākās pēc tam, kad Krievija uzsāka karu Ukrainā. Paņins uzdrošinājās ne tikai pamest valsti (Paņins jau 2020. gadā kopā ar savu meitu Annu pārvācās uz Spāniju, bet nesen abi pārcēlušies uz ASV), bet arī nosodīt Krievijas rīcību. Tagad tiesa, viņam klāt neesot, piespriedusi Paņinam sešus gadus cietumā un trīs gadu liegumu darboties sociālajos tīklos.

    Iemesls – publiska terorisma attaisnošana internetā. To Paņins esot izdarījis jau 2022. gada oktobrī,  kad pēc Krimas tilta spridzināšanas ievietojis ierakstu Telegram kanālā: «Nevaru noslēpt savu prieku par to, ka Putina dzimšanas dienā Ukraina iz…a Krimas tiltu. Žēl tikai, ka par to naudu, kuru tajā iegrūda, varēja glābt tūkstošiem slimu bērnu.»

    Krievijas mediji vēsta, ka soda izciešanas laiks sāksies tūlīt pēc tam, kad Paņins tiks aizturēts Krievijas teritorijā vai arī tiks nogādāts dzimtenē. Viņš Krievijā pasludināts par teroristu, turklāt neesot nomaksājis valstij nodokļu parādu ap 20 000 eiro apmērā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē