• Krievijā sodīšot bezbērnu dzīvesveida piekritējus. Sobčaka «piedāvā» pie reizes aizliegt balerīnu Pļisecku

    Krievija
    Marta Kalniņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Krievijas politiķi pirmajā lasījumā atbalstījuši likumprojektu, kas aizliegs propagandēt dzīvi bez bērniem. Valstsvīri piedāvā piemērot bargus sodu tiem, kas internetā atbalstīs vai reklamēs izvēli nelaist pasaulē bērnus. Tāpat arī nebūs pieļaujamas publiskas diskusijas un viedokļi par to, ka pēcnācēju radīšana ir katras sievietes brīva izvēle.

     

    Šī ideja jau izsaukusi asas disusijas sociālajos tīklos. Pirmkārt – neesot īsti skaidrs, kas tad īsti ir šāda bezbērnu dzīvesveida reklamēšana. Skandalozā Krievijas žurnāliste Ksenija Sobčaka izteikusies, ka Krievijas vēsturē ir daudz izcilu personību, kas atteikušies no pēcnācēju radīšanas par labu karjerai, piemēram – baleta prīma Maija Pļisecka.

    «Vai šī likuma ietvaros aizliegs arī visu laiku slavenāko PSRS balerīnu Maiju Pļisecku? Un pie viena arī viņas memuārus? Un varbūt arī grāmatu, kurā apkopotas atmiņas par viņu? Jo tajās taču tagad ir briesmu lietas,» spriež Sobčaka un

    atgādina Pļiseckas atzīšanos, ka viņa negribēja dzemdēt bērnu, jo baidījās, ka būs jāpātrauc karjera un viņa nespēs atgriezties uz skatuves.

    Kāds žurnālistu pāris interesējas – vai viņi turpmāk drīkstēs izvietot sociālajos tīklos savas kopējās bildes, ja viņiem nav bēnu? Vai arī tā būs bezbērnu dzīvesveida propaganda? Vai heteroseksuāls pāris, kuram nav rokās plakāts «Bērni ir lieliski!», turpmāk būs propaganda? Vai šādus pārus tagad vajās un liks maksāt sodu? cik bieži? 

    Iepriekš tikpat kaismīgi sociālajos tīklos tika apspriesta iniciatīva ieviest bezbērnu nodokli. Ekonomists Aleksejs Zubcevs rosinājis no pieaugušajiem, kuriem nav bērnu, iekasēt katru mēnesi 40 tūkstošus rubļu, kas ir aptuveni 400 eiro. Sabiedrība uz to reaģēja agresīvi, un Zubcevs pauda neizpratni par šādu pretestību.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē