• Ko Latvija iesāktu, ja ielidojušais Krievijas drons apdraudētu valsts drošību?

    Droni
    Ziņu aģentūra LETA
    9. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Ja Latvijā ielidojušais Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāts apdraudētu valsts drošību, nepieciešamības gadījumā Nacionālie bruņotie spēki (NBS) būtu veikuši «nepieciešamās darbības atbilstoši procedūrām», aģentūrai LETA pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

    Pēc Saeimas priekšsēdētājas vārdiem, šoreiz valsts drošības interesēs bija svarīgi monitorēt šī bezpilota lidaparāta lidojuma virzienu un trajektoriju. Mieriņa uzsvēra, ka situācija tika kontrolēta – NBS bija konstatējuši bezpilota lidaparāta nonākšanu Latvijā, monitorēja tā kustību un konstatēja nokrišanas vietu.

    Vienlaikus Mieriņa uzslavēja iedzīvotāju rīcību, informējot atbildīgās institūcijas par novēroto kustību un ziņojot par lidaparāta nokrišanas vietu. «Uzskatu, ka sabiedrības vērībai un pastiprinātai uzmanībai ir pamats, katram valsts pilsonim ir aktīvi jāiesaistās valsts sargāšanā,» norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

    Latvijai ir jāturpina stiprināt pretgaisa aizsardzību, kā arī kopā ar NATO partneriem jāstiprina ārējās robežas aizsardzību, tajā skaitā aktualizējot to, ka šāda dronu kustība aizvien aktīvāk tiek novērota arī citās NATO dalībvalstīs, akcentēja Mieriņa.

    Jau ziņots, ka sestdien Latvijā no Baltkrievijas ielidojis un pēcāk Rēzeknes novadā nokritis Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāts, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

    Pēc Latvijas aizsardzības resora vēstītā, sākotnēja informācija liecinot, ka objektam Latvijā nav bijis «naidīgu mērķu», savukārt Baltkrievijas aktīvistu monitoringa organizācija «Belaruski Hajun» neizslēdza, ka Latvijas austrumos nogāzies «Shahed» tipa drons, kas sestdienas rītā lidojis pāri Baltkrievijas teritorijai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē