• Kiviču kaķa pazušanas skandāls nerimst. Viņus nikni norāj dzīvnieku aizsardzības biedrība

    Dzīvnieki
    Estere Jansone
    30. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram/lienekivica/LLU VMF Dzivnieku Patversme
    Jau kādu laiku mūziķa Andra Kiviča ģimenes virtuālajos albumos nepārādās viņu pūkainais mīlulis Pūciņš. Ļaudis vēl aizvien satrauc fakts, ka patversmē Jelgavā nonācis Pūciņam aizdomīgi līdzīgs kaķis.

    Dzīvnieku aizsardzības biedrība Ķepu sargi šodien dalījusies ar niknu vēstījumu, kas adresēts mūziķim Andrim Kivičam un viņa sievai Lienei.

    «Paldies, ka vismaz savu vairs nevajadzīgo un pa lēto nopirkto kaķi nolikāt pie patversmes kastē, nevis mežā pie koka.

    Un vai ar suni vēl nepietika, lai saprastu, ka par dzīvniekiem parūpēties jūs nespējat?» feisbukā raksat dzīvnieku aizstāvji. Arī Kiviču suns Čipsis jau pirms laba laika nozudis gan no sociālo tīklu bildītēm, gan ģimenes dzīves telpas. Kiviči viņa prombūtni publiski komentēt allaž atturējušies. Kad pirms pāris nedēļām LLU Veterinārmedicīnas fakultātes Mazo dzīvnieku patversmē Jelgavā nonācis Kiviču britu runcim Pūciņam līdzīgs kaķis, daudziem tūdaļ radās aizdomas, ka šis nelaimīgais runcis atceļojis no Kiviču mājām. Pats mūziķis šo versiju līdz šim nav nedz noliedzis, nedz apstiprinājis. Arī Liene Kiviča no šādiem jautājumiem izvairās. Taču bildīšu un video ar kaķi vairs nav…

    Biedrība uzsver, ka tad, ja kaķis būtu iegādāts no godprātīgiem audzētājiem, ātri vien varētu noteikt viņa saimniekus. Tāpēc šis mistiskais notikums ar Kiviču kaķi esot apliecinājums tam, cik svarīga ir kaķu čipošana un dzīvnieku pavairotāju godaprāts: «Pavairotājiem ir pilnībā vienaldzīgs pārdoto dzīvnieku liktenis, tie neuzņemsies par to vairs nekādu atbildību, kā tikko tas būs ārā pa durvīm.

    Ja kaķis būtu ņemts pie atbildīgiem audzētājiem, nevis pa lēto, tad to varētu atdot arī atpakaļ.»

    Jelgavā pamestais runcītis bija bez čipa. Patversmes darbinieki meklējuši rokā runčuka īpašnieku, taču neviens tā arī nepietiecies. Veterinārārsti kaķim veikuši visas nepieciešamās vakcinācijas, tas ticis kastrēts, čipots un reģistrēts. Kaķis jau atradis jaunu saimnieci un nogādāts jaunās mājās.

    Kastē atrastais britu īsspalvainais runcis.
    Kastē atrastais britu īsspalvainais runcis.

     

    Kiviču ģimenes kaķis viņu mājās uzradās pērnā gada ruden, un jau tad mūziķis saņēma pārmetumus par veidu, kā pie dzīvnieka ticis.«Mūsu mazā Mia fano par kaķīšiem jau kopš agras bērnības. Nolēmām iepriecināt meitu un iegādāties viņai mīluli. Kādā sludinājumā ieraudzījām, ka tiek tirgoti britu īsspalvainie kaķēni. Ilgi nedomājot, braucām dzīvnieciņam pakaļ,» žurnālam Privātā Dzīve pērn oktobrī teica mūziķis Andris Kivičs, atklājot, ka šķirnes

    kaķēns ģimenei izmaksājis nieka 180 eiro.

    Ģimeni savaldzinājusi kaķēna mīlīgā āriene, tāpēc tam dots atbilstošs vārds – Pūciņš. Sākotnēji Kiviči aiz laimes staroja un regulāri sociālajos tīklos publicēja kaķēna fotogrāfijas, bet tad piepeši pūkainis vairs neparādījās ģimenes bildēs vai īsajos stāstos. Pēdējo reizi kaķis redzēts Lienes Kivičas publikācijā, 18. jūnijā – tur kaķis redzams fonā laiski guļam. 

    Dzīvnieku aizstāvji norāda, ka Andris un Liene Kiviči kaķēnu nopirkuši no nelegālajiem pavairotājiem. «Interesanti, ka britu kaķu cenu diapazons ir no 150 līdz 400 eiro. Acīmredzot dārgāk kaķēns maksā tad, ja viņam ir ciltsraksti. Mums tie nebija būtiski, jo piedalīties izstādēs negrasāmies. Mūsu mērķis bija iepriecināt meitu, kas tagad ir pārlaimīga,» skaidrojis Kivičs. Dzīvnieku aizsardzības biedrība Ķepu sargi gan min, ka šķirnes runčukam cena bijusi zema, jo tas ticis bezatbildīgi pavairots un kaķītim nav veiktas ģenētiskās pārbaudes, tas nav čipots un vakcinēts.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē