• Ķīnas premium SUV grib konkurēt ar BMW. Latvijā ienāk GWM, kas maksā 59 990 eiro

    Auto industrija
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Pirmie GWM WEY 05 plug-in hibrīda automobiļi ir oficiāli ieradušies Latvijā, un pārdošana sākas jau šo piektdien, nodrošinot tūlītēju piegādi. Šis premium segmenta automobilis ir aprīkots ar modernākajām tehnoloģijām – GWM WEY 05 piedāvā visu, izņemot standartu, ar visgarāko elektrisko nobraukumu starp premium PHEV tirgū. Testa braucieni un detalizēta GWM flagmaņa apskate ir pieejama AD REM Auto un ILE Auto autosalonos Rīgā.

    Ringo Rahumeels, International Motors Nordic Baltijas valstu pārdošanas direktors, uzsver sadarbības stratēģisko nozīmīgumu ar AD REM Auto un ILE Auto GWM attīstībā Latvijā.

    «Mūsu mērķis vienmēr ir bijis pozicionēt GWM kā vadošo elektrisko automobiļu zīmolu Baltijā. Šī gada februārī pirmais GWM modelis – pilnībā elektriskais GWM ORA 03 – tika ieviests Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Šis gudrais, tehnoloģiski labi aprīkotais un stilīgais automobilis kopš tā ieviešanas ir bijis veiksmīgs un ieguvis pirmo vietu starp pārdotākajiem elektroauto pirmajā pusgadā,» saka Ringo Rahumeels, Baltijas reģiona pārdošanas direktors International Motors Nordic.

    Viņš turpina: «Tagad mēs papildinām modeļu līniju ar GWM WEY 05, kas piedāvā augstākās klases komfortu apvienojumā ar vadošajām tehnoloģijām, auto, kas pievilina pionierus, inovatorus un agrīnos piekritējus. GWM WEY 05 ir domāts cilvēkiem, kas domā uz priekšu un vēlas vadošās tehnoloģijas un kvalitāti.»

    Automobilis ir ieguvis augstāko, 5 zvaigžņu novērtējumu drošības klasē Euro NCAP testā. 3D objektu atpazīšanas tehnoloģija nodrošina maksimālu drošību vadītājam, pasažieriem un visiem pārējiem ceļu lietotājiem. Klases līderis ar 39,7 kWh akumulatoru nodrošina elektrisko nobraukumu līdz 146 km (WLTP), kas ir garākais elektriskais nobraukums starp visiem plug-in hibrīdiem tirgū. Šis milzīgais elektriskais diapazons ļauj lielāko daļu ikdienas braucienu veikt bez izmešiem, padarot GWM WEY 05 par ideālu pāreju uz pilnībā elektrisku braukšanu tiem klientiem, kuri vēl joprojām vēlas papildu degvielas dzinēja drošību, lai baudītu mierīgu ikdienas braukšanu. Akumulators ar 39,7 kWh uzglabāšanas ietilpību var tikt uzlādēts ar līdz pat 50 kW līdzstrāvas jaudu, padarot to par vienu no ātrākajiem PHEV segmentā.

    @toms.timosko Ķīnas automašīnas ienāk Latvijā! #gwm #suv #auto #hybrid ♬ Energy Electronic Sports Music – AlexStockMusic

    Lai nodrošinātu prasīgākus braucienus un atbilstu Eiropas autovadītāju vēlmēm, GWM WEY 05 ir aprīkots arī ar 2,0 litru turbo dzinēju ar 150 kW / 204 ZS, kas ir savienots ar deviņpakāpju transmisiju. Plug-in hibrīda sistēmas jauda ar visu riteņu piedziņu (AWD) ir 350 kW / 476 ZS, un maksimālais griezes moments ir 847 Nm. Ar šo jaudu GWM WEY 05 SUV paātrinās no 0 līdz 100 km/h tikai 5,0 sekundēs, sasniedzot maksimālo ātrumu 235 km/h. Saskaņā ar WLTP standartu dzinēja vidējais degvielas patēriņš ir ļoti efektīvs – 0,4 l/100 km, izdalot tikai 12 g/km CO2 izmešus. Jaudīgais automobilis ir aprīkots ar daļēji elektrisko piekabes āķi, kas piedāvā vilkšanas jaudu līdz 2000 kg.

    GWM WEY 05 ir premium SUV plug-in hibrīds, ko ražo pasaules mēroga automobiļu ražotājs Great Wall Motor (GWM). GWM ienāca Eiropas tirgū 2022. gadā, sākot savu ceļojumu Zviedrijā un paplašinoties uz Apvienoto Karalisti, Īriju, Islandi, Vāciju un šogad arī uz Baltiju. Gudrais, tehnoloģiski labi aprīkots un stilīgs automobilis ir bijis veiksmīgs kopš tā izlaišanas un ir ieguvis pirmo vietu starp pārdotākajiem elektroauto šogad Baltijā. 27. septembrī ir laiks nākamajam modelim šogad – jaudīgajam plug-in hibrīdam GWM WEY 05. «Auto ir jaudīgs, GWM WEY 05 ir viss, izņemot standartu,» saka Rahumeels.

    Tehniskie dati:

    •    146 km tikai uz elektrības (garākais elektriskais nobraukums starp visiem plug-in hibrīdiem tirgū)
    •    2000 kg vilkšanas jauda
    •    476 ZS | 870 Nm
    •    0–100 km/h 5 sekundēs
    •    AC 3-fāžu un DC ātrā uzlāde
    •    55 litru degvielas tvertne

    GWM WEY 05 izceļas tirgū ar iespaidīgu garantijas paketi: tam ir 5 gadu rūpnīcas garantija bez nobraukuma ierobežojuma, 8 gadu garantija akumulatoram līdz 160 000 km, 5 gadu virsbūves krāsas garantija un 12 gadu pretkorozijas garantija, abas bez nobraukuma ierobežojuma.

    Kamēr premium klases plug-in hibrīdi parasti maksā no 75 000 līdz 130 000 eiro, pilnībā aprīkotais GWM WEY 05 mazumtirdzniecības cena ir sākot no 59 990 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē