• Jauns pāvērsiens Grīziņkalna iedzīvotāju un «Getto Games» strīdā. Kas svarīgāks – klusums vai bērnu prieks?

    Aktuāli
    Santa
    Santa
    13. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Picture Agency
    Grīziņkalna iedzīvotāji grib gulēt klusumā un nevēlas brīvdienās piespiedu kārtā klausīties enerģisku mūziku, savukārt jaunieši grib parkā baudīt sporta aktivitātes un pozitīvu tusiņu. Kas svarīgāk? Pagaidām lēmums nav par labu jauniešiem…

    Administratīvā tiesa noraidījusi Ghetto Games rīkotāju lūgumu atjaunot Rīgas domes lēmumu par daļu Grīziņkalna parka nodošanu bezatlīdzības lietošanā, jo vietējie iedzīvotāji aktīvi iestājušies pret to. Grīziņkalna  biedrība pieprasīja atcelt šo domes lēmumu. Pašvaldība gan bija jauniešu sporta pasākumu organizatoriem izvirzījusi noteiktas prasības – pasākumiem ir jābeidzas līdz pulksten 23 un jākļūst klusākiem, kā arī tehnikas novākšana nedrīkst notikt naktī un pašiem jāveic teritorijas uzkopšana. Ghetto Games visām prasībām piekrita.

    Reaģējot uz šiem notikumiem, ceturtdien vicemērs sasauca operatīvo sanāksmi, lai izskatītu iespējamos tiesiskos risinājumus. Lieta vēl nav izskatīta pēc būtības, jo tiesa turpinās.               

    «Aicinu visām pusēm izvirzīt jauniešu intereses kā prioritāti –

    Ghetto Games pasākumiem šovasar ir jāturpinās.

    Vienlaikus tiesas lēmums ir saistošs un tā juridiskie aspekti ir jāņem vērā, lai bērniem un jauniešiem Rīgā būtu iespējas sportot un atpūsties, nevis klaiņot bezdarbībā pa ielām.

    Mēs esam dialogā ar Ghetto Games un šobrīd kopīgi strādājam, lai ieplānotie pasākumi jauniešiem Grīziņkalnā var turpināties. Uzsveru, ka Ghetto Games ir radījusi tradīcijām spēcīgu jauniešu kustību, iedzīvinot jauniešiem alternatīvu dzīvesveidu – bez alkohola, cigaretēm un citām atkarību raisošām vielām, to vietā izvēloties sportu, mūziku, modernās improvizācijas un talantu attīstīšanu.

    Viņi ar savu unikālo stilu ir atraduši netradicionālu pieeju jauniešiem.

    Liedzot šai kustībai dzīvot, Rīga un Latvija saskarsies ar daudz lielākām sociālām problēmām un jauniešu atkarībām, kas nozīmēs nākotnē arvien lielākus finanšu ieguldījumus sociālās programmās pilsētas un valsts mērogā,» atzīst galvaspilsētas vicemērs Edvards Ratnieks.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē