• Jauniešiem no Latvijas draud cietumsods Baltkrievijā. Tuvinieki lūdz sabiedrības palīdzību

    Baltkrievija
    Estere Jansone
    28. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock/antoniodiaz
    Neapskaužamā situācijā nokļuvuši četri jaunieši no Latvijas. Četrotne devās uz Baltkrieviju uz kādu festivālu, taču atpakaļceļā, robežpunktā jauniešu mašīnā tika atrasti marihuānas atlikumi. Patlaban visiem jauniešiem draud cietumsods Baltkrievijā.

    «Mīļie draugi, domājiet, ar ko jūs brauciet tādos ceļojumos uz ārzemēm. Pārbaudiet cītīgi un kārtīgi mašīnas, jo vietām ēdienus nevar ievest, nerunājot par kaut kādām narkotiskajām vielām. Baltkrievijā pēc likumdošanas ir ļoti stingri noteikumi,» par savu paziņu nepatikšanām stāsta blogere Frančeska.

    Sieviete apgalvo, ka jauniešiem turpat uz vietas ir veiktas asinsanalīzes un citas pārbaudes, kurās secināts, ka neviens no ceļotājiem nav lietojis narkotiskās vielas. Tāpat arī pirkstu nospiedumi norāda, ka braucēji mašīnā atrastās narkotikas nav aiztikuši. Taču vietējās varasiestādes patur jauniešus apcietinājumā un tiem draud cietumsods no diviem līdz pieciem gadiem.

    «Diemžēl Baltkrievijā nevienam neinteresē, kurš ir vainīgs. Neinteresē, kā tas tika atrasts. Vienkārši visi uzreiz iet. Vienīgais variants ir, ka kāds no četriem uzņemas visu vainu uz sevi, tādā veidā atbrīvojot pārējos jauniešus. Bet tas arī ir pilnīgs absurds,» atklāj sieviete.   

    «Visi jaunieši apgalvo, ka neviens neko tādu nav plānojis, negribēja neko vest. Bet dzīve var vienkārši var apgriezties kājām gaisā. Dotajā brīdi, ja mēs tuvāko 72 stundu laikā nespēsim izlīdzēt šajā situācijā…. Pagaidām Latvijas konsulāts atsakās vispār palīdzēt, izņemot to, ka viņi iedeva kaut kādu epastu, uz kuru var rakstīt,» bēdīgi atzīst Frančeska.   

    Sieviete stāsta, ka Latvijai jauniešus negrasās nodot, bet apsūdzēt Baltkrievijā un sodīt atbilstoši vietējiem likumiem. «Tās būs izbojātas dzīves. It īpaši meitenei, kas vienkārši gribēja aizbraukt un iekļuva tādā dzīves situācijā. Tas ir šausmīgi.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē