• Izvilktas visu jahtā iesprostoto cilvēku mirstīgās atliekas. Ģimene dalās ar smeldzīgu foto

    Traģēdija
    Estere Jansone
    23. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Hanna un Maiks Linči.
    Foto: No Linču ģimenes privātā arhīva
    Hanna un Maiks Linči.
    Šodien, 23. augustā, itāļu nirējiem izdevies atbrīvot pēdējo no cilvēkiem, kas bija iesprostoti jahtā Sicīlijas krastā, 50 metru jūras dzelmē. Tā ir 18 gadus vecā britu tehnoloģiju magnāta Maika Linča meita Hanna.

    Pirmdienas agrā rītā Sicīlijas krastā, Itālijā norisinājās traģisks negadījums – piekrastē piepeši nogrima 30 miljonus vērta jahta. Vietējiem glābšanas dienestiem izdevās izglābt 15 cilvēku dzīvības, bet septiņi cilvēki šajā incidentā gāja bojā.

    Starp bojā gājušajiem cilvēkiem ir 59 gadus vecais britu tehnoloģiju uzņēmuma dibinātājs Maiks Linčs un viņa 18 gadus vecā meita Hanna. Tieši Hannas ķermeni glābējiem atrast bija vissarežģītāk – to nirējiem nācās meklēt ar vairākiem piegājieniem. Meitenes draugi un skolotāji medijiem atklāj, ka Hanna bijusi īpaši apdāvināta, inteliģenta un nosvērta jauniete, kas ar aizrautību nodevusies mācībām un alkusi nākamgad uzsākt mācības prestižajā Oksfordas universitātē.

    «Es nekad iepriekš nebiju mācījis tādu skolēnu, kuram ir ne tikai augstas intelektuālās spējas, bet arī patiess sirds siltums, un entuziasms. Tāda bija Hanna. Viņa ar savu enerģiju, aizrautību, inteliģenci burtiski pacēla visu klasi. Viņa nekad nebija iedomīga,»

    par meiteni izsakās viņas skolotājs Džons Mitropolos-Monks.  

    Nogrimusī jahta piederējusi Hannas tēvam Maikam Linčam – viņš ar ģimeni un tuvākajiem draugiem bija nolēmis nosvinēt veiksmīgu tiesas prāvas rezultātu. Linču daudzus gadus turēja aizdomās par krāpniecību vairāku miljardu dolāru apmērā. Tiesas prāva ilga kopš 2019. gada, taču šā gada 4. jūnijā tiesa atzina Linču un viņa biznesa partneri Stīvenu Kamberleinu par nevainīgiem un krimināllieta tika slēgta.

    Traģiskajā negadījumā bojā gāja arī britu finasists Džonatans Blūmers ar sievu, Linča jurists Kristofers Morvillo ar sievu Nedu, kā arī Maika Linča personīgais pavārs Rekaldo Tomass.

    Patlaban Itālijas krasta apsardze ziņo, ka jahtas izcelšana no jūras dzelmes nav dienaskārtībā, taču tas tiks izdarīts tuvākajā laikā. Ūdenslīdēji ziņo, ka jahta jūras dibenā atrodas prastiski neskartā stāvoklī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē