Izstēdē savus jaunos un inovatīvos produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 450 uzņēmumu no 25 valstīm. Izstādes apmeklētāji varēs doties gastronomiskā ceļojumā, paviesojoties Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Kanādas, Ukrainas (Hersonas apg.), Krievijas (Volgogradas, Voroņežas un Ļeņingradas apgabali), Japānas un Polijas nacionālajos kopstendos.
Uzņēmumi jau tradicionāli izvēlas tieši izstādi Riga Food, lai prezentētu un testētu savus jaunākos produktus. Piemēram, Sabiles sidrs izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar šogad radītu jaunu zīmolu GARDENERS, KAIGO iepazīstinās ar dažādiem Latvijā ražotiem augstvērtīgiem Aļaskas savvaļas laša produktiem, bet Iberic Tapas OÜ no Igaunijas aicinās iepazīt spāņu delikatesi mojama.
Pārtikas tehnoloģijas
Pārtikas nozares profesionāļi izstādē varēs iepazīt jaunākās un pieprasītākās pārtikas tehnoloģijas. Tā Nord Systems aicina ražotājus ņemt līdzi savu produkciju un apmeklēt viņu stendu, lai izmēģinātu demo iekārtas – metāla detektoru, uzlīmju un tintes strūklas printerus, lāzerus – un pārliecinātos par to lietošanas ērtumu un kvalitāti. Savukārt SnapTest.LV aicina ražotājus izmēģināt glutēna alergēna testu komplektu vienam produktam bez maksas, bet SRS GASTRO piedāvās augstas veiktspējas rūpnieciskās mazgāšanas iekārtas.
Kvalitatīvākie produkti
Arī šogad pārtikas ražotāji un meistari izstādē saņems Riga Food medaļas izcilas kvalitātes pārtikas produktu – medus un piena – konkursos.
Medus konkursa uzvarētāji jau ir zināmi - labākie biškopji, kas 9. septembrī saņems Riga Food zelta medaļas, ir Lolita Rudzīte par pavasara liepziedu medu, kas ievākts Skrīveru dendroloģiskajā parkā, Maija Malnača par dažādu ziedu medu, kas ievākts Viesītes novadā, un Ilze Grava-Niķe par liepziedu medu, kas ievākts Rīgā, Ēnas ielā.
Piena kvalitātes konkursu laureātus paziņos un kopā ar medus konkursa uzvarētājiem sveiks apbalvošanas ceremonijā, kas notiks uzreiz pēc izstādes atklāšanas.
Inovācijas
Vēl izstādē varēs iepazīties ar visu trīs Baltijas valstu sasniegumiem pārtikas nozarē. Apmeklējot Inovāciju ekspozīciju, būs iespēja apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē, savukārt uzņēmēji un nozares profesionāļi 10. septembrī ir aicināti piedalīties starptautiskajā kontaktbiržā. Reģistrēties kontaktbiržai: https://rigafood2020.b2match.io/
Prezentāciju telpa
Visās četrās izstādes dienās darbosies prezentāciju laundžs, kur uzstāsies lektori ar vērtīgām prezentācijām par aktuālām tēmām pārtikas nozarē, piemēram, zero waste principi pārtikā. Turpat notiks arī grila un BBQ konkursi, meistarklases, čili ēšanas sacensības, kurās varēs piedalīties ikviens izstādes apmeklētājs.
Meistarklases
Šogad izstādē uzstāsies viena no 20 Krievijas vadošajām lekotrēm – biznesa trenere un personiskā zīmola attīstīšanas eksperte Julianna Pļiskina. 10. septembrī eksperte aicina uz meistarklasi Pieci visefektīvākie produktu sērijas reklamēšanas instrumenti Krievijas tirgū, kurā apskatīs modernas mazā biznesa reklamēšanas prakses, kas neprasa lielus ieguldījumus. Savukārt 11. septembrī notiks lekcija Kā ar nelieliem izdevumiem attīstīt mazo biznesu, izmantojot personisko zīmolu, kurā varēs uzzināt, kāpēc uzņēmuma dibinātājam 21. gadsimtā ir vajadzīgs personiskais zīmols. Meistarklases notiks krievu valodā. Apmeklējums ir bez papildu maksas – tikai ar Riga Food 2020 biļeti/ielūgumu vai dalībnieka kartiņu. Riga Food programma.
- Drošības pasākumi
Lai dalība Riga Food 2020 un tās apmeklējums būtu maksimāli drošs, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 ir ieviesusi virkni drošības pasākumu – atsevišķas ieejas un izejas, kontrolētu apmeklētāju skaitu, pastiprinātu telpu dezinfekciju u. c.