• Izglābts krievu vīrs, kurš divus mēnešus bija pazudis jūrā. Neticēsiet, kāpēc viņš izdzīvoja!

    Jūra
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wai Siew/Unsplash
    Augusta sākumā divi brāļi un viens jauneklis no Krievijas devās izklaides izbraucienā pa jūru, lai vērotu vaļus. Tomēr laiva nomaldījusies un trīs vīri laivā pazuduši bez vēsts. Oktobra vidū glābējiem laivu izdevās atrast. Tikai viens no viņiem izdzīvoja.

    Vīri no tālās un gleznainās Kamčatkas pussalas Āzijas ziemeļaustrumos, ar zvejas laivu devās garā jūras pārbraucienā, lai vērotu vaļus. Ceļā devās 46 gadus vecais Mihails, 49 gadus vecais Sergejs un viņa 15 gadus vecais dēls Iļja. Viņi paņēma līdzi ēdienu, ar kuru pietiktu divām nedēļām un devās ceļā.

    Tomēr laiva pēc divām nedēļām nav atgriezusies. Vīru piederīgie sākuši celt trauksmi, tika uzsākta plaša mēroga meklēšanas operācija. Tikai 14. oktobrī, 67 dienas kopš izbraukšanas no vietējās ostas pazudusī laiva atrasta. Tajā starp dzīvajiem bija tikai 46 gadus vecais Mihails. Turpat laivā gulēja Sergeja un Iļjas mirstīgās atliekas. Zvejas laiva tika atrasta vairāk kā 1000 kilometru attālumā no ostas, kuru augustā pameta trīs laivotāji.

    Mihaila sieva Krievijas ziņu aģentūrai Ria Novosti paziņoja, ka vīra izdzīvošanā nozīmīgs faktors bijis viņa svars. Vīrietis bijis visai apaļīgs un, kad devies ceļojumā, svēris virs 100 kilogramiem. Kad Mihailu atrada, viņš bijis uz pusi vieglāks. «Kas tieši notika, es nezinu. Zinu tikai to, ka viņš ir dzīvs. Tas ir kaut kāds brīnums!» ziņu aģentūrai sacīja sieviete, piebilstot, ka ceļā gribēja doties arī viņu meita, taču pēdējā brīdī pārdomājusi. Vēl izmeklētāji pieļauj, ka Mihails ir spējis pats nozvejot zivis un tās ēdis jēlas, lai nenomirtu badā.

    Kad vīri pazuduši, viņus vairākas dienas meklējuši ar helikopteru palīdzību, taču operācija beigusies bez rezultāta. Šīs nedēļas sākumā Ohotskas jūrā, kura ir slavena ar savu mežonīgo dabu, kāda jūrnieka uzmanību piesaistīja maza laiva ar vīru, kurš kliedza: «Man vairs nav spēka!» Tas bija pazudušais Mihails. Viņš patlaban ievietots slimnīcā, kur viņa stāvokli ārsti raksturo kā «vairāk vai mazāk stabilu».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē