Roberto Lingvanoto tiek uzskatīts par slavenā deserta tiramisu autoru. Viņš bijis Trevizo restorāna Le Beccherie šefpavārs, kad izdomājis nepārspējamo gardumu. Ir vairākas leģendas, kas vēsta, kā tieši tas noticis. Viena no populārākajām – Roberto nejauši iemetis maskarpones piciņu traukā, kurā bijušas olas un cukurs. Par deserta līdzautori tiek uzskatīta restorāna īpašnieka sieva Alba di Pilo-Kampole, kura rosinājusi pievienot espresso izmērcētus cepumus – dāmu pirkstiņus.
Šefpavāra tuvs draugs žurnālists Džidži Padovani kopā ar savu sievu Klāru šim desertam pat veltījis grāmatu Tiramisu. Autors atminas, kā šis deserts momenta kļuva par restorāna firmas zīmi. Slavenā deserta recepte pirmo reizi publicēta 1983. gadā kulinārijas žurnālā, un drīz vien tiramisu sāka gatavot Venēcijā, bet 90. Gadu sākumā tas jau bija populārs visa pasaulē. Nedz šefpavāra, nedz restorāna īpašnieku ģimene savu izgudrojumu nepatentēja, tāpēc šai receptei radušās vairākas versijas un to autori cenšas izgudrotāju godu piedēvēt sev.
Tiramisu izgudrotājs bijis kluss un ieturēts vīrs, un kolēģi viņu ļoti godājuši. Vairākus gadus Roberto strādājis ārzemēs, bet tad atgriezies dzimtajā pilsētā. Roberto dzīve aprāvās 81 gada vecumā pēc ilgas un smagas slimības.