• Iespējams, atrastas Annas Jansones mirstīgās atliekas

    Pazudis bez vēsts
    Estere Jansone
    23. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šī pazudušās sievietes Annas Jansones bilde uzņemta vasaras beigās.
    Foto: No privātā arhīva (Māra Juberte)
    Šī pazudušās sievietes Annas Jansones bilde uzņemta vasaras beigās.
    Svētdien, 21. jūlijā, Valsts policija saņēma informāciju par Kalnciema pagasta Mežmaļos atrastām cilvēka mirstīgajām atliekām un mantām, kas pēc pazīmēm, iespējams, atbilst novembrī pazudušās Annas Jansones aprakstam, ziņo Valsts policija (VP).

    Policija ir sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13. nodaļas, ir nozīmētas ekspertīzes, lai identificētu un pārliecinātos par to, ka atrastā tiešām ir Anna Jansone.

    Jau ziņots, ka pagājuša gada 1. novembrī VP saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989. gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas meitu – 2023. gadā dzimušo Luīzi Evertovsku. Nākamajā dienā, 2. novembrī, īstenojot mērķtiecīgus meklēšanas pasākumus, policisti mežā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā diemžēl tika konstatēts miris meklēšanā izsludinātais zīdainis.

     

    1989.gadā dzimusī Jansone ar 2023. gadā dzumušo meitu Luīzi Evertovsku  pērnā gada 1.novembra rītā ap plkst.9 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā un pazuda bez vēsts. Saņemot informāciju par mātes un meitas pazušanu, policija nekavējoties personas izsludināja meklēšanā un sāka plašus meklēšanas pasākumus.

    Tajā pašā dienā pārbaudītas adreses, kur sieviete ar bērnu varētu uzturēties, kā arī pārmeklēta apkārtne. Policisti noskaidroja, ka 1.novembra rītā sieviete ar bērnu pametusi savu dzīvesvietu ar nomas automašīnu.

    2.novembrī, turpinot meklēšanas pasākumus, meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā policijas darbinieki atrada minēto nomas automašīnu «Toyota Corolla», kuras salonā atradās miris minētais zīdainis. Ekspertīžu rezultāti liecina, ka meitenīte mirusi 1. novembrī no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma, vardarbības pazīmes nav konstatētas, kā arī organismā nav konstatētas ķīmisku vielu paliekas. Savukārt 1989.gadā dzimusī Jansone atrasta netika. Viņas vīrs nerimstoši turpināja aktīvus dzīvesbiedres meklēšanas pasākumus, aicinot tajos brīvprātīgi iesaistīties arī citus.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē